Rahmet ve mağfiret iklimi Ramazan ayının ilk sahuru yapıldı

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Müslümanlar ilk sahurlarını yaparak, oruç için niyet ettiler.

Ekleme: 24.04.2020 07:30:08 / Güncelleme: 24.04.2020 07:32:26 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Müslümanların dört gözle beklediği on bir ayın sultanı Ramazan geldi. Ramazan ayının ilk orucu için Müslümanlar 2020 yılının ilk sahuruna kalktı. Ancak bu sene İslam alemi Ramazan'ı buruk yaşayacak. Ramazan ayı bu yıl Covid-19 salgını tedbirlerinin gölgesinde geçirilecek.

İslam alemi, bu yıl Ramazan ayına, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirler kapsamında teravih namazı, mukabele, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum girdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında camilerde toplu ibadet edilmemesinden dolayı Ramazan ayının ilk teravih namazını Müslümanlar, mescide çevirdikleri evlerinde, aileleriyle birlikte kıldı.

İlk teravih namazının ardından ilk oruç ibadeti için Müslümanlar sahura kalktı. Oruç ibadetlerini eda etmek isteyen vatandaşlar, gece saatlerinde sahurunu yapıp bu yılın ilk orucu için niyetlendiler.

Sahur vaktinin girmesi ile birlikte davul sesleri sokaklardaki sessizliği bozmaya başladı. Gaziantep’te, Ramazan davulcuları 04.09'da girecek imsak vaktine bir saat kala vatandaşları sahura kaldırmak için maniler eşliğinde sokak sokak gezmeye başladı.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Ramazan davulcularının dışında kimse sokağa çıkmazken, evlerde ise ilk sahur heyecanı yaşandı. Ramazan ayının ilk sahuru için uyanan Gaziantepliler, sofralarını hazırlayıp ailece yemeklerini yiyerek oruca niyetlendi.

Mübarek Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşadığını belirten Ömer Çoban, ilk sahuru yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının ilk orucu için sahura kalktıklarını ifade eden Çoban, “Bu Ramazan ayında sevinç ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Malumunuz ülkemizde bir salgın var. Bundan dolayı camilerimiz kapalı ve ibadetlerimizi evde yapmaya başladık. İlk teravihimizi evimizde cemaatle kıldık. Akabinde de ilk sahura kalktık. İnşallah ailece mukabelemizi yapacağız. Ramazan ayı bereket, rahmet ayıdır. Ramazan ayı on ayın sultanıdır. Ramazan, on bir ay gibi uzun bir yoldan gelmiş ve biz insanoğlu Ramazan ayını dolu dolu geçirmemiz lazım. İnsan ister istemez bir yıl boyunca günah işleyerek hata yapmış olabiliyor. Allah-u Teâla da bize böyle bir rahmet ayı bahşetmiş, bizim bu ayı bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım.” dedi.

Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşadığını belirten Ayşe Çoban da salgın hastalığın son bulması için dua etti.

Ailesiyle birlikte bugün ilk sahura kalktıklarını belirten 10 yaşındaki Ayşe Nur Çoban, “Ramazan ayına kavuştuğumuz için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Ailemle birlikte bu sene tüm oruçlarımı da tutmak istiyorum. İnşallah Rabbim dilerse tüm oruçlarımı tutacağım. Geçen yıl hava çok sıcak olduğundan dolayı çok az oruç tutmuştum. Ama bu sene inşallah hepsini tutacağım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)












Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar