Zengin Rus Patrik'e halktan fatura tepkisi

Rus Baş Patrik Kiril, koronavirüs nedeniyle Rus yönetiminden kiliselerin su, elektrik, doğalgaz ve çöp vergilerinin ertelemesini talep etti. Patriğin halk için değil de kiliseleri öncelemesi, ekonomik kriz içerisindeki Rus halkı içerisinde tepkilere neden oldu

Ekleme: 21.04.2020 22:42:24 / Güncelleme: 22.04.2020 07:16:47 / Dünya
Destek için 

MOSKOVA / HABER MERKEZİ
Rus Baş Patrik Kiril, koronavirüs nedeniyle hükümetten kiliselerin su, elektrik, doğalgaz ve çöp vergilerinin ertelenmesini talep etti. Büyük bir malvarlığı bulunan patriğin ekonomik kriz içerisindeki Rus halkına yönelik değil de sadece kiliselere yönelik hükümetten talepte bulunması ülke içerisinde tepkilere neden olduğu belirtiliyor.

Halkına bu tür kolaylıklar sağlamayan Rus yönetiminin patriğin talebine nasıl cevap vereceği merak konusu.

Patrik Kiril, karantina nedeniyle kiliselere yapılan bağışların azaldığını belirterek hükümete şöyle bir yazı gönderdi: “Sizden, dini kuruluşlara karantina dönemi kaldırılmasına ve kiliselerin ve manastırların tam teşekküllü çalışmasının yeniden başlatılmasına kadar bir süre için faturaların ertelenmesini sağlama konusunu düşünmenizi rica ediyorum.”
Patrik Kiril Rusya’nın en zenginlerinden biri sayılıyor. Patriğin kendine ait 4 milyon dolarlık bir yat, altınla süslenmiş tren vagonu ve süper car arabaları ile tüm Rus halkının gözüne girmişti.
Diğer taraftan Rus halkı geçim sıkıntısına düşmüşken patriğin halkı değil kendini düşünerek böyle bir talepte bulunması halk tarafından çok sert eleştirilere neden oldu.