Sokağa çıkma yasağının ardından hareketlilik başladı

Coronavirus salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Gaziantep’te hayat normale döndü.

Ekleme: 20.04.2020 11:15:04 / Güncelleme: 20.04.2020 11:17:54 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 31 ilde uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı gece saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

Yasağın sona ermesiyle birlikte Gaziantep’te hayat kısmen de olsa normale dönmeye başlarken, gece yarısı itibariyle kentte hareketlilik başladı. Sokağa çıkma yasağına vatandaşların genel olarak uyduğu kentte hareketlilik başladı.

48 saatlik sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından vatandaşlar sabah saatlerinde evlerinden çıktı. Belediye otobüslerinin sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hizmet vermeye başladığı kentte, vatandaşlar da yasağın ardından işlerine gitti. 2 gün boyunca kapalı kalan iş yerleri de bu sabah kepenk açtı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında iki gün boyunca sessizliğe bürünen cadde, sokak ve meydanlarda ise hareketlilik başladı.

Şehirdeki trafik akışı ise normal seyrine döndü. Banka ve ATM'lerin önünde yoğunlukların oluştuğu, vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyarak sıralarını beklediği görüldü.

İki gün boyunca boş kalan yollarda araç hareketliliği görülürken, otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile taksi şoförleri de plaka uygulamasına kaldığı yerden devam ederek çalışmaya başladı.

Sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşların maske ve eldiven kullandıkları gözlendi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler