Coronavirus salgınına karşı astım hastalarına dikkat!

Coronavirus salgınında sık sık el yıkamak ve hasta olanlardan uzak durmak gibi önlemler önemli. Bu virüs, akciğerleri etkiliyor. Sık karşılaşılan semptomlar ateş, öksürük, nefes darlığı. Semptomlar virüsle temastan, 2 ile 14 gün sonra ortaya çıkıyor.

Ekleme: 15.04.2020 22:30:05 / Güncelleme: 15.04.2020 22:33:04 / Sağlık
Destek için 

Coronavirus’e karşı astım hastalarının dikkat etmeleri konusunda uzmanlar uyarıyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Coronavirus hastalığında risk gruplarını; 60 yaşından büyük olmak, kronik tıbbi rahatsızlığı olması, yüksek tansiyon, kalp hastalığı olması, diyabet ve astım hastalığının olması olarak bildirdi.

Astımı olan kişiler; Coronavirus hastalığı için risk altında gibi görünmektedir. Virüslerin, astım atağına neden olduğu biliniyor. Bu nedenle Coronavirus’ler, astım ataklarına neden olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü ve CDC, sadece hasta olanlara, Coronavirus hastalarının bakıcılarına ve de sağlık çalışanlarına maske takmasını öneriyor. Maske takmak sadece hafif bir koruma sağlar. Elleri sık yıkamak daha idealdir. 20-30 saniye boyunca sabun ve suyla ve sabun su yoksa el dezenfektanı ile yıkanmalıdır.

Astımı olanlar, diğer insanlardan, uzak durmalı. Elleri sık sabunlamak, astımı kontrol altında tutan ilaçları kullanmak daha faydalı olacaktır.

Astımda ateş ve öksürük olması, hemen akla Coronavirus’ü getirmemeli. Öncelikle astım tedavisi doktora danışarak düzenlenmeli ve evden dışarı çıkılmamalı.

Coronavirus hastalığı, diğer virüsler gibi astım atağına neden olabilir. Astım atağı geçirince diğer astım atakları gibi tedavi edilmeli. Burada önemli olan; diğer hastalara bulaştırmamak için izole bir odada tedavi edilmesi gerektiği. (İLKHA)