Siyonist işgal çetesi Cenin'de 5 Filistinliyi alıkoydu

​Kaçırma, işkence ve işgal siyasetini terk etmeyen siyonist çete, Coronavirus yerine Filistinlilerle mücadele etme peşinde.

Ekleme: 15.04.2020 18:05:07 / Güncelleme: 15.04.2020 18:08:14 / Güncel
Destek için 

Dünya ülkeleri, salgının yayılmasını önleme yönelik stratejiler geliştirirken siyonist işgal çetesi, virüsle mücadeleyi bir kenara bırakıp işgal altındaki Filistin topraklarında kirli operasyon ve tuzaklar kurma gayreti içerisinde.

Alınan bilgilere göre, Cenin'in batısındaki Tur bölgesinde Ayrım Duvarı'ndaki bir gedikten girip 1948'de işgal edilmiş topraklara geçmeye çalışan 5 Filistinli tutuklandı.

Ayrım Duvarında açılan 10'larca gedik Filistinli vatandaşlar ve işçiler tarafından 1948 topraklarına geçmek için kullanıyor.

Bu gediklerin oluştuğu bölgeler son zamanlarda işgal rejimine ait devriyelerin yoğun bir şekilde gözetlendiği yerlerin başında geliyor. 

"Ayrım Duvarı" 

Ayrım Duvarı, Batı Şeria'daki Yeşil Hat üzerinde yer alan ve Filistinlileri birbirinden ayıran bir bariyerdir.

Filistinliler bariyeri ırksal ayrımcı veya apartheid olarak tanımlamaktadır.

Toplam 708 kilometre uzunluğundaki bariyer, Yeşil Hat'tın uzunluğunun iki katından fazladır.

Ayrım Duvarı'nın yüzde 15'i işgal altındaki yerleşim yerlerinin içinden veya üzerinden geçerken, geri kalan yüzde 85'i bazı bölgelerde 18 kilometre kadar içe girecek şekilde Batı Şeria'dan geçmektedir.

Bu durum Batı Şeria bölgesinin yaklaşık yüzde 9'unu ve bu bölgelerde yaşayan 25 bin Filistinliyi Batı Şeria'nın diğer bölgelerinden izole etmektedir. (İLKHA)