Bu dönemde bir İslam Birliği çıkabilirdi

Koronavirüs işgali devam ediyor. Dünya ciddi bir kriz içinde. Tüm devletler içe kapandı. İnsanlık büyük bir tehdit altında. Koronavirüsten sonra dünya siyaseti değişir mi? İslam Dünyasının bu zor dönemde atması gereken adımlar neler olabilir…

Ekleme: 15.04.2020 10:49:03 / Güncelleme: 15.04.2020 11:10:36 / Analiz
Destek için 

Riyad Makaev – Doğruhaber/Analiz

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bildiğimiz güçlü ülkelerde siyasi ve ekonomik güçler değişecek gibi gözüküyor. Dünyanın “Süper Gücü” olarak bilinen ABD’nin durumu ortada. AB ülkelerindeki paniği görüyoruz. Yıllarca Türkiye’nin girmek istediği “Avrupa Birliği” dağılacak duruma geldi. NATO artık ezeli düşmanı olan Rusya’dan yardım almaya başladı. Batı ülkelerinin işgal politikası şu anda durmuş diyebileceğimiz kadar geri plana gitti. Şu anda herkes can derdine düştü.

ŞU AN UÇAK GEMİLERİ, UZAY GEMİLERİ, HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR

Gerçekten durum çok ciddi. Dünya zenginleri evde kaldı. Gidebilecek restoran veya hizmet edebilecek beş yıldızlı oteller de yok. Milyonlarca dolara satın aldıkları yatlar şu anda hiç bir işe yaramıyor. Uğruna milyonlarca insanı katlederek savaştıkları petrol bir kasa domatesten daha aşağıya düştü. Şu anda uçak gemileri, uzay gemileri ve hava savunma sistemleri hiç bir işe yaramıyor. Koronavirüs; zengini de fakiri de, zayıfı da güçlüyü de aynı şekilde tehdit ediyor. Dünyada şu anda rağbet gören tek şey doktorlar ve gıda. Dünyanın en güçlü ekonomilerine sahip olan ülkeler “üçüncü dünya devletleri” dedikleri ülkelerdeki doktorlarla virüse karşı mücadele vermeye çalışıyorlar. Bu virüsten sonra dünya siyaseti mutlaka değişecek, değişmek zorundadır. Dolayısıyla, şimdiden bunu düşünmek ve yeni dünya siyaseti üzerinde tartışmak lazım.

İSLAM DÜNYASI İÇİN “BİRLİK VE BERABERLİK” FIRSATI DOĞDU

Zor durumda elbette birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Başkasının kederi üzerine mutluluk inşa edemezsiniz! Fakat, yıllarca emperyalizmin kurbanı olarak kederli bir hayat sürdüren İslam Dünyası için bu dönemde tam bir “Birlik ve Beraberlik” fırsatı çıkabilir. 9-10 Nisan’da yapılan OPEC + görüşmelerine bir göz atın. Rusya ve ABD resmen Suudi Arabistan’ı tehdit ederek anlaşmaya zorladılar. OPEC+ anlaşması S. Arabistan’ın ekonomisini kurtarmak için gerekiyormuş gibi yansıtıldı. Fakat, Suudi Arabistan hiç de ABD’nin ve Rusya’nın umurunda değil. Düşünün... Ezeli düşman olan ABD, Rusya’nın ekonomisini kurtarmak için S.Arabistan’a baskı yapıyor. Yaşananlar bundan ibaret. Onlar birbirine düşman olduğu halde birbirine destek çıkarken, neden İslam Dünyası olarak bizler birbirimize destek çıkmayalım?

ANLAŞMAZLIKLARI BİTİRİP YENİ BİR SAYFA AÇMANIN TAM BİR ZAMANI

Şu anda OPEC + anlaşması sağlansa bile koronavirüs ortadan kalkmadan petrol hiç bir şeyi değiştirmez. Şu anda dünyanın hemen hemen tüm ülkeleri sınırlarını kapatmış durumda. Karantinadan çıkılsa bile bu sınırlar hemen açılmayacak. AB altı ay hiç kimseye vize vermeyeceklerini söylüyor. Çin ve Rusya özel sefer hariç başka kimseyi ülkelerine almayacaklarını söylüyor. Durum böyleyken, Batı’nın aramıza soktuğu anlaşmazlıkları bertaraf edip yeni bir sayfa açmanın tam bir zamanıdır. Böyle zor dönemlerde insanların kalpleri yumuşar ve daha anlayışlı olurlar. Tövbelerimizi kabul olmasını istiyorsak birbirimizi af edip birleşmemiz lazım. Şüphesiz, Allah'ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır (A'râf Sûresi, 56).

DÜNYA DEĞİŞMEYE GEBEYKEN BU DEĞİŞİMİ KENDİ LEHİMİZE ÇEVİRELİM

Türkiye böyle bir birliğe öncülük edebilecek güçtedir. Şu anda oturdukları yerden İslam Dünyası’nın liderleri rahatlıkla bir görüşme sağlayabilirler. Şu anda, bu koronavirüs döneminden sonra Çin mi, Rusya mı yoksa başka biri mi süper güç olacak diye tartışmaktansa bizler İslam Dünyası olarak “süper güç” haline gelelim. Tüm imkanlarımız elimizde bulunmaktadır ve dünya değişmeye gebeyken bu değişimi kendi lehimize çevirelim. Türkiye şu anda yaptığı tıbbi yardımlarını daha çok İslam Dünyası’na çevirirse İslam Birliği’ne doğru çok büyük bir adım atmış olacaktır. Türkiye bir tarım ülkesidir. Bu durum yarın bitecek bir durum değildir. Düşünelim, fikir üretelim ve Allah’tan yardım isteyerek büyük bir İslam medeniyeti kurmaya adım atalım. Allah yar ve yardımcımız olsun!