WHO: Coronavirus önlemleri kademeli olarak kaldırılmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Covid-19 pandemisi çok hızlı yayılırken, buna karşılık oldukça yavaş düşüyor. Kontrol önlemleri yavaşça ve denetim ile kaldırılmalı. Hepsini aynı anda kaldırılmamalı." dedi.

Ekleme: 14.04.2020 00:05:05 / Güncelleme: 14.04.2020 00:15:57 / Güncel
Destek için 

Covid-19'a ilişkin bazı ülkelerden gelen yeni kanıtların "virüsün nasıl hareket ettiği, durdurulabileceği ve tedavi edileceğine" dair kendilerine net bir resim çıkardığını belirten Ghebreyesus, "Covid-19'un hızla yayıldığını ve bunun ölümcül olduğunu biliyoruz. 2009 grip salgınından 10 kat daha ölümcül." ifadelerine yer verdi.

Ghebreyesus, "Kontrol önlemleri yavaşça ve denetim ile kaldırılmalı. Kontrol önlemleri, ancak halk sağlığı konusunda doğru önlemler alındığında kaldırılabilir. Buna, temasların izlenmesi için yeterli kapasitenin olması da dahil. Bununla beraber, bazı ülkeler kısıtlamaların nasıl hafifletileceğini düşünürken, özelikle Afrika, Asya ve Latin Amerika'daki birçok düşük ve orta gelirli ülke, kısıtlama getirilip getirilmemesini tartışıyor." (İLKHA)