İSRAF ETME İNFAK ET

Koronavirüsle mücadele kapsamında EvdeKalınması ve birçok işyerinin kapalı olması israfı bir nebze olsun düşürse de insanların stok hırsı yüzünden israf tam olarak bitirilemiyor. Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, israfın şeytandan olduğunu, hem devletin hem de vatandaşın israf konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Herkese görev düşüyor. Muhtaçlarımız varken, harcamalarımızda lüks ve israfa kaçarsak Allah’a nasıl hesap vereceğiz?” dedi. Molla Enver Kılıçarslan, bela ve musibet zamanında Allah'u Teâlâ'yı memnun eden en önemli ibadetlerden birinin dua diğerinin ise sadaka ve infak olduğunu vurguladı.

Ekleme: 13.04.2020 01:37:02 / Güncelleme: 13.04.2020 02:00:18 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Cuma akşamında hafta sonu için ilan edilen ‘sokağa çıkma yasağı’ sonrası vatandaşlar, marketlere akın etti. Virisün yayılımının azaltılması, dolaşımın engellenmesi için ilan edilen yasak, bazılarının sorumsuzluğuyla tam bir kaosa dönüştü. Yasağı duyan sokağa marketlere koştu. Korku ve panik içerisinde ihtiyaçtan fazla alışveriş yapanlarsa israfın önünü açıyor. Alimler, insanların sadece kendini değil komşularını, yoksulları, muhacirleri de düşünerek israf etmeyip paylaşmasını bilmesi gerektiğine dikkat çekere ‘İnfak edin’ çağrısında bulunuyor. Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, israfın şeytandan olduğunu, hem devletin hem de vatandaşın israf konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, milyonlarca yoksulun evine ekmek götüremediği bir ortamda ekmeği ve yapılan yemeği çöpe atmanın Allah’ı gazaplandıracağını söyledi. Ekmekte, yapılan yemekte, ev eşyalarında kısacası her şeyde israftan kaçınılması çağrısı yapan Kılıçarslan, “Herkese görev düşüyor. Muhtaçlarımız varken, fakir insanlar varken harcamalarımızda lüks ve israfa kaçarsak bu durum Allah’ı üzer. Bu konuda en büyük görevin devlete düştüğünü düşünüyorum. Devlet de israftan vazgeçmeli. Devlet israftan vazgeçerse halk da kendine çeki düzen verir.” dedi.

EVLERİNE EKMEK GÖTÜRECEK PARASI OLMAYANLAR VAR!

Bugün ekmek parası olmayan, evine ekmek götüremeyen insanların olduğunu aktaran Kılıçarsalan, şunları söyledi: “Bazen insanlar geliyorlar, evlerine ekmek götürecek paralarının olmadığını söyleyip yardım talebinde bulunuyorlar. Bu durumda olan binlerce kardeşimiz var. Biz kalkıp israf yaparsak, yemeğimizin yarısını, aldığımız ekmeği çöpe atarsak, diğer konularda israftan kaçınmazsak Allah’a nasıl hesap vereceğiz? Bize yakışır mı bu durum?”

BELA VE MUSİBETLERE KARŞI İNFAK ET

Bela ve musibet zamanında Allah'u Teâlâ'yı memnun eden en önemli ibadetlerden birinin dua diğerinin ise sadaka, infak olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Sadaka, ahirette olduğu gibi dünyada da mü'mini azap ve felaketlerden korur. Kemiyetine bakmaksızın her bir kardeşimiz cömertlerin en cömerdi olan Rabbimizi memnun etmek için sadaka vermeli; etrafındaki fakir ve mağdurları göz önünde bulundurmalı, yetim ve mazlumlar için çalışıp çabalayan hayır kurumlarını ihmal etmemelidir." ifadelerini kullandı.

GELECEK YILIN ZEKATINI BU YILDAN VEREBİLİRSİNİZ

Kılıçarslan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu hususla ilgili özellikle zekatla mükellef olan varlıklı Müslümanlar bu yıl ile birlikte önümüzdeki yılın da zekatını vererek, nispeten de olsa söz konusu mağduriyetlerin önüne set çekmiş olacaklardır. Hazreti Ali Efendimizden rivayet edilen bir hadiste Allah Resulü (sallallahu aleyhi vesellem) ihtiyaç nedeniyle İbn-i Abbas`tan iki yılın zekâtını birden aldı. (Beyhakî) Bir başka rivayette ise İbn-i Abbas kendisine, vakti gelmeden önce zekâtın verilmesini sordu. Efendimiz de O'na izin verdi. (Dâvud, Tirmizî) Bil-müşahede şuna tanıklık ettik ki; şimdiye kadar izzet-i nefislerinden dolayı muhtaç olduklarını belli ettirmeyen nice fakir, bu süreçten en fazla etkilenen kesim oldu. Allah'u Teâlâ tez zamanda bizleri selamete kavuşturup, kendisine şükretmeyi nasip etsin."

"BİZİ KURTARACAK SALİH AMELLERİMİZ VE İYİLİKLERİMİZİDİR"

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) üyesi Molla Remzi Uçar ise insanlığı kurtaracak olan şeyin salih ameller olduğuna dikkat çekti. Uçar, "Hastalığın dünyayı sardığı bu zor dönemlerde Salih amellerimizi artırmak gerekir. Özellikle Peygamberlerin ve Salih insanların kıssalarına baktığımız zaman musibet gelmeden önce de geldikten sonra da hep Salih ameller işlemişlerdir. Muhakkak işlenen salih ameller kişinin kurtuluşuna vesile olur. Bizler inanıyoruz ki, bizi kurtaracak olan Salih amellerimiz ve iyiliklerimizdir." dedi

VERECEĞİMİZ SADAKA, İNFAK VE ZEKATLARIMIZ İNŞALLAH BİZLERİ BELA VE MUSİBETTEN KURTARIR

Sadaka vermenin önemine dikkat çeken Uçar, "Varsa zekatlarımızı hemen vermeliyiz. İnşallah Rabbimiz yaptığımız ve yapacağımız bu salih ameller vesilesi ile bu hastalık ve musibetleri giderir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadislerinde şöyle buyurmuştur; ‘Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz.’ Bizim de böyle dönemlerde daha fazla işleyeceğimiz Salih ameller, vereceğimiz sadaka, infak ve zekatlarımız inşallah bizleri bela ve musibetten kurtarır. Özellikle içinde bulunduğumuz Şaban ayını iyi değerlendirmeli, önümüzdeki Ramazan ayına hazırlanmalıyız." şeklinde konuştu.