Suriye kamplarında Covid-19 salgını tedbirleri alındı

Suriye’nin Azez ve El-Bab kentleri kırsalındaki sığınmacı kamplarında yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı tedbirler artırılırken, çadırlarda yaşayan sivil halk ise alınacak önlemlere karşı bilgilendiriliyor.

Ekleme: 09.04.2020 17:05:05 / Güncelleme: 09.04.2020 17:06:55 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünya genelinde Covid-19 salgını yayılmaya devam ederken, Suriye'de özellikle mülteci kamplarında virüs salgınına karşı tedbirler artırıldı. Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Atme mülteci kampı başta olmak üzere Azez ve El-Bab kentleri kırsalındaki kamplarda çeşitli önlemler alındı.

 

Covid-19 salgınına karşı çadırlarda yaşayan sivil halk, alınan ve alınacak önlemlere karşı sivil toplum kuruluşları tarafından bilgilendiriliyor.

Bu kapsamda İHH, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda sağlık çalışanları ile birlikte yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı bilgilendirme çalışmaları yapıyor.

Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Azez'deki tüm kamplarda Covid-19 tedbirleri ve diğer hastalıklar konusunda bilgilendirme çalışması yapan İHH, sivillere bir şüpheli vaka olması durumunda sağlık ekiplerinin bilgilendirilmesini istedi.

İHH Kilis Basın Birimi Sorumlusu Yakup Alaca, Suriye’de Covid-19’a karşı yapılan çalışmalar hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Alaca, “Kamplarda, Covid-19 salgını hakkında bilgilendirme afişleri ve çalışmalarını yürütmeye devam ediyoruz. Bizimle birlikte yerel sağlık örgütleri de çadır çadır gezip çalışmalar yürütüyor. Bilgilendirme çalışmasının yanında 641 aileye hijyen paketi ve bin 722 aileye temizlik malzemesi dağıtımı yaptık.” dedi.

Azez kırsalındaki Yazıbağ çadır kentte bulunan hastanede görev yapan Dr. Muhammed Hammadi, ”Yaptığımız çalışmalar sonucu şu ana kadar pozitif bir vakaya rastlamadık. İHH ve bizim ekiplerimiz çadır kentleri gezip Covid-19 ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yürütmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler