Kur’an Nesli Platformu: Bu geceler mümin kullar için eşsiz kazanç kapılarıdır

Beraat Kandili münasebeti ile bir mesaj yayınlayan Kur'an Nesli Platformu, bugünün kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini hatırlatarak gündüzünün oruç, gecesinin ise ibadetle geçirilerek değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ekleme: 06.04.2020 16:30:08 / Güncelleme: 06.04.2020 20:36:58 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına “Beraat Kandili” mesajını okuyan Marmara Koordinatörlüğü üyelerinden Muhammed Yeşilmen, bu gecenin af ve mağfirete mazhar olmak için ibadet ile geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu gecenin, son dönemlerde yaşanan salgın hastalıklardan kurtulmaya vesile olması temennisinde bulunan Yeşilmen, tüm Müslümanların Beraat Kandilini tebrik etti.

“De ki, Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan Yeşilmen, “Rahman olan Rabbimiz, biz aciz ve muhtaç kullarına rahmet ve ikramlarının bir nişanesi olarak belli zaman dilimlerinde fırsatlar lütfetmiştir. İşte üç aylar, üç aylardan olan Şaban ayı ve bu ayın on beşinci gecesi olan Berat gecesi, bu müstesna fırsat zamanlarındandır. Nitekim Peygamber Efendimiz, ‘Muhakkak ki Allah, Şaban’ın on beşinci gecesi, dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca insana mağfiret eder.’ buyurmaktadır.” dedi.

“Bu zaman dilimleri mümin kullar için eşsiz kazanç kapılarıdır”

Miladi takvime göre Beraat Kandilinin 7 Nisan’ı 8 Nisan’a bağlayan gecede idrak edileceğini hatırlatan Yeşilmen, şunları söyledi:

“Bu mübarek gece, üç aylardan biri olan Şaban ayındadır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bu geceyi özel olarak karşılamış ve Şaban ayı için de benim ayım demiştir. Bir başka hadisinde ise, ‘Allah, Şaban'ın on beşinci gecesinde rahmetiyle yetişip, her şeyi kuşatır. Bütün mahlûkatına mağfiret eder. Bunun dışında olanlar şunlardır, ‘Müşrikler, kalpleri düşmanlık hissiyle dolu olup insanlarla zıtlaşmaktan başka bir şey düşünmeyenler, kâhin, sihirbaz, içkiye düşkün olan, zinaya ısrarla devam edenler, ana babasına asi olanlar.’ Bu zaman dilimleri mümin kullar için eşsiz kazanç kapılarıdır. Allah'a yaklaşmaya yol arayanlar, ahiretleri için kârlı bir ticarette bulunmak isteyenler, bütün günah ve hatalarından arınıp, tertemiz bir sayfa açıp, kurtuluş senedini edinmek isteyenler, böylesi bir fırsatın ne derece eşsiz ve kıymetli olduğunu bilir ve ihmal etmemeye gayret eder.”

“Bu gecede elden geldiği kadar Kur'an-ı Kerim, istiğfar ve salâvatla meşgul olmak büyük bir kazançtır”

“Bu gecede Allah'ın misafiri olup, onun rahmet ve ikramlarına mazhar olmak için gayret sarf etmek gerektiğinin altını çizen Yeşilmen, bu gecenin kazancından mahrum olmamak için başta tüm aile fertleri olmak üzere akraba ve dostlarımızı da teşvik ederek bu manevi atmosferi birlikte yaşama gayretinde olunması gerektiğini ifade etti.

Yeşilmen, konuşmasını şu dua ile bitirdi:

“Ey Rabbimiz, ey sonsuz rahmet hazinelerinin ve bereketin kaynağı! Bizleri ismi azamın hürmetine, bu mübarek geceler hatırına, bu gecelerde sana ihlâs ile yönelen âşıkların hatırına af ve mağfiret eyle. Bizlere, dünya ve ahirette af ve afiyet nasip et. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecenin, son zamanlarda yaşanan salgın hastalıklardan kurtulmamıza bir vesile olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz eder, İslam ümmetinin ‘Beraat Gecesi’ni tebrik ederiz.” (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar