Ağrılı seracılar Coronavirus tedbirlerini alarak üretimlerine devam ediyorlar

​Covid-19 salgını nedeni ile hayat durma noktasına gelirken tarım üretiminde de tedbirler alınarak üretime devam ediliyor.

Ekleme: 06.04.2020 14:45:05 / Güncelleme: 06.04.2020 14:49:35 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Molla Kara (Molla Qer), köyünde bulanan 9 bin dönüm üzerine kurulu serada üretim yapan çiftçiler, salgın nedeni ile aralarındaki sosyal mesafeyi koruyarak ellerinde eldivenlerle çalışıyorlar.

Serada oluşturulan sistem sayesinde, kaplıca suyu ile dört mevsimde de neredeyse her türlü sebze ve meyve üretimi yapılırken serada yıllık 400 ile 500 ton arasında ürün elde ediliyor.

Bu yıl salatalık ektiklerini belirten sera sahibi Ahmet Karhan, 15 çalışan ile salgına karşı tedbirlerini alarak üretimlerini yaptıklarını belirtti.

video

"Ayda 40 tona yakın ürün elde ediyoruz"

Karhan, "Burada salatalık, domates, biber, patlıcan, muz gibi çeşitli ürünler ekiyoruz. 9 dönüm üzerine tesisimizi kurmuşuz. Yaz ve kış mevsiminde sıcak termal kaplıca suyu ile ürünlerimizin sulamasını yapıyoruz. Ayda 40 tona yakın ürün elde ediyoruz. Yılda ise bu rakam 400 ile 500 ton arasında değişiyor. Salgına karşı tedbirlerimizi alarak burada 15 çalışanımız ile hasadımızı gerçekleştiriyor, ürünlerimizi topluyoruz." şeklinde konuştu.

"9 bin metrekare üzerine kurulmuş seramızda 4 defa mahsul alacağız"

Serada oluşturulan özel sistemle ürünlerini yetiştirdiklerini, termal kaplıca suyu ile verim elde ettiklerini söyleyen Miraç Başaran adlı çalışan, "Sera işi ile uğraşıyoruz, şu an salata fideleri ekiyoruz. 9 bin metrekare üzerine kurulmuş seramızda 4 defa mahsul alacağız. Her ay bir mahsul alıyoruz. Bu ektiğimiz salata fideleri, 35 günde yetişiyor. Fidelerimiz özel olarak Antalya'dan geliyor. Dikilmesi tek tek emek isteyen ürün. Uğraşı fazla olduğu kadar aynı zamanda yetişmesi de bayağı zahmetli. Termal su ile oluşturduğumuz özel sistemle ürünlerin su ihtiyacını karşılıyoruz. Ve bu su ile ürünlerin verimi daha iyi oluyor. Aynı zamanda bu ürünün ilaçları ve bakımını da gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler