Gönüllü öğretmenler, hastane ve huzurevleri için tek kullanımlık plastik malzeme üretecek

​Coronavirüs ile mücadele kapsamında, PAGEV-MEB iş birliğiyle başlatılan "Çorbada Kaşığımız Olsun" kampanyası ile başta karantina merkezleri, hastaneler ve huzurevleri için olmak üzere tek kullanımlık plastik çatal, kaşık ve bıçak üretimine başlandı.

Ekleme: 06.04.2020 14:20:06 / Güncelleme: 06.04.2020 14:23:30 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Coronavirüs ile mücadele kapsamında, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (MTAL), önemli bir işbirliğini hayata geçirdi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Yüksel Bölükbaşoğlu ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın katılımıyla PAGEV MTAL' in gönüllü öğretmenleri bugün (6 Nisan 2020) itibarı ile ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılmak üzere tek kullanımlık plastik ürün üretimine başladı. 

Coronavirüs (Covid-19) salgını mücadelesi kapsamında Kocaeli genelinde yapılan çalışmalara değinen Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Yüksel Bölükbaşoğlu, "İzmit MTAL' de 165 ton dezenfektan ve temizlik malzemesi ile 800 litre kolonya üretimi yaptık. Gölcük-Kandıra-Kartepe ve Körfez Halk Eğitim Merkezlerimizde de tek kullanımlık maske, önlük ve sedye örtüsü üretiyoruz." dedi.

"Tek kullanımlık ürünlerin hastane ve yurtlara ulaştırılması için sosyal sorumluluk projesi geliştirdik"

Bölükbaşoğlu, "Gebze Çolakoğlu MTAL, İzmit Zübeyde Hanım MTAL, Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı MTAL, Gebze Çelik İhracatçılar Birliği Ali Nuri Çolakoğlu MTAL, Kartepe Fevziye Tezcan MTAL' de maske, önlük ve sedye örtüsü üretimi başlattık. Valiliğimiz İl Pandemi Kurulu işbirliği ile ihtiyaç duyulan kurumlara başta sağlık ve emniyet görevlilerimiz olmak üzere ürettiğimiz ürünlerin dağıtımını yaptık. Virüsle mücadele kapsamında son olarak PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tek kullanımlık plastik kaşıkların üretilmesi ve bu ürünlerin ücretsiz olarak karantina bölgeleriyle, hastane ve yurtlara ulaştırılması için sosyal sorumluluk projesi geliştirdik." diye konuştu.

"Çorbada kaşığımız olsun' kampanyası ile ülkemizin Coronavirus'e karşı mücadelesine destek veriyoruz"

İş tabanlı eğitim verdikleri PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde örnek sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini söyleyen PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça "Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde başlattığımız 'Çorbada kaşığımız olsun' kampanyası ile ülkemizin Coronavirus'e karşı mücadelesine destek veriyoruz. Atölyelerde ürettiğimiz tek kullanımlık çatal, kaşık, bıçak gibi ürünleri başta karantina merkezleri, hastaneler ve huzur evleri olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlere ücretsiz olarak gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

"İnsan sağlığı ve hijyenik gıda tüketimi için tek kullanımlık plastikler kritik önem taşıyor"

Coronavirus salgınının önlenmesinde tek kullanımlık ürünler önemli bir rol oynadığını hatırlatan Çaça, "İnsanların beslenme ihtiyacı ve gıdaya olan talebin hijyenik koşullarda sağlanması için ambalaj ve tek kullanımlık ürünler hayati öneme sahip. Coronavirus salgınının arttığı şu günlerde hiç kimse, bir diğerinin kullandığı kaşığı, çatalı, bardağı kullanmak istemiyor. Salgın riskinin azaltılması için Bakanlıklardan da iş yerlerinde mutlaka tek kullanımlık ürünlerin tercih edilmesine dönük uyarılar geliyor. Eskiden fabrikalardaki yemekhanelerde kullanılan metal tabldot ve porselen tabak yerine artık tek kullanımlık plastik kaplara geçildi. İnsan sağlığını korumamız ve gıdayı hijyenik olarak tüketmemiz için tek kullanımlık plastikler kritik önem taşıyor. PAGEV olarak, Coronavirus'e karşı yürüttüğümüz toplumsal mücadeleye okullarımızda tek kullanımlık ürünler üretip ihtiyaç duyulan yerlere göndererek katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında gönüllü öğretmenler tarafından ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılmak üzere aylık yaklaşık bir milyon adet tek kullanımlık plastik ürünlerin üretimi yapılacak. (İLKHA)