İşimiz ALLAH’a Kaldı Diyenlere!

Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve İslami yapıların başlattığı “ Zorlu günlerimizde DUA- ZİKİR-TÖVBE” içerikli çalışmalara sol-Kemalist- Laik kesimlerden her zamanki gibi alaycı/ eleştiriler geldi.

Ekleme: 31.03.2020 15:05:22 / Güncelleme: 31.03.2020 15:47:22 / Dünya
Destek için 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Bu gruh her zamanki gibi  “İşimiz Allah’a kaldı,- İnsallah’a, Maşallah’a kaldı” diyerek alay edip Müslümanlar hakkında çeşitli küçümseyici ifadeler kullandılar.

Bu davranışlara ve kullanılan tahkir edici ifadelere aşina olduğumuz için tekrar etmeye gerek yok.

Bizdeki İslam karşıtlarının bu hareketlerini görünce insan haliyle “Acaba bu zorlu günlerde diğer ülkelerde halkın tavrı tepkisi nasıldır? Diye merak ediyor doğrusu.

İnançları birbirlerinden farlklı birkaç ülkeye bakalım:

-Romanyalılar koronaya karşı aynı kaşıktan kutsal su içti. Romanya'da bir din adamının koronavirüse karşı kalabalığa aynı kaşıktan kutsal su içirdiği anlar, kameralara yansıdı.

-Sri Lanka'nın en kutsal Budist tapınağı yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 pandemisine karşı önlem için ülkeye havadan kutsal kabul ettikleri sudan döktü.

- Koronavirüs sonrası insanlar önlem almaya devam ederken, ineğin kutsal sayıldığı Hindistan'da bir grup Hindu, koronavirüsten korunmak için 'inek idrarı içme partisi' düzenledi..

- Hıristiyan Maruni Kilisesi’nin papazı,koronavirüs salgınıyla mücadele eden Lübnan’ı yukarıdan kutsamak ve korumak için özel uçak tuttu.

-,ABD’deki bir hastanede Korona ile mücadele eden doktorların "Şu an sendenve İsa'dan başka sığınacak  kimsemiz yok. Ağlamalarımızı duy ve dünyaya dokun. Dersimizi aldık" diyerek dua ettikleri görüldü.

- Son haber yine ABD’den;

“TV’de yaptığı "dini" şovlarla gündeme gelen Evanjelist Kenneth Copeland, koronavirüse karşı ayin düzenlendi.

Copeland, katıldığı bir televizyon programında, yüksek sesle bağırarak gerçekleştirdiği ritüelle, koronavirüsün ABD'yi terk etmesi için ayin düzenledi.

ABD'li Evanlejist, gerçekleştirdiği ritüelde, 'şeytan ve Covid-19'un ABD'yi terk etmesini' emretti.

ABD'de, televizyon ve medya kanallarını kullanarak, Hıristiyanlık ve Evanjelizm'i anlatan kişilere "televanjelist" adı veriliyor.

Ülkenin önde gelen ve en zengin televanjelistlerinden biri olan Copeland, kısa bir süre önce takipçilerinin yaptığı bağışlarla kendisine özel bir jet satın almıştı.

Copeland, yolcu uçaklarını "şeytanlarla dolu" olarak nitelemişti.”

Televanjelist Copeland, yolcu uçaklarını şeytanlarla dolu oldukları iddiasıyla kullanmayıp özel jet alıyor ve daha önemlisi Tv ekranlarından Kovid19  ile Şeytana çağrıda bulunarak ABD’yi terk etmelerini söylüyor. Yoksa !?

Gerisini bilemiyoruz. Muhtemelen Copeland cümlesini ortaya olacak şekilde bağlamıştır.

Buraya kadar görülenler, trajikomik denilebilecek hadiseler.

Her ülkenin kendine göre bir inancı var.

Elbette gaye insanların inançlarıyla alay etmek değil.

Asıl merak edilen şey;

-Bizdeki İslam karşıtları, kendi toplumlarının, anne ve babalarının inançlarına alayvari ve hakaretamiz yaklaşırken Medeni/Çağdaş/Modern…diye niteledikleri ülkelerdeki bu garip uygulamalara neden sessiz kalıp yorum yapmıyorlar?

-Ne Budistine ne Hindusuna ne de Hristiyanına bir şey denmeyince haliyle insanın aklına bir kez daha “Bunların tüm derdi İslam ve Müslümanlarla” cümlesi geliyor.

-İşimiz Allah’a kaldı diye alalı konuşanlar neden korona ile sarsıldıklarında Yüce Allah’ı en çok hatırlayanlardan olup yetmedi insanlardan dua etmelerini isterler?