Mustafa Kemal'i ticarete döktüler

Her fırsatta mütedeyyinin kesime din tüccarı suçlamasında bulunan laik azınlık, Mustafa Kemal üzerinden sömürülüyor. Bir gazetecinin yazdığı kitaba 2.500 lira vermek için sıraya girenler şimdi de Mustafa Kemal imzalı maske alıyor.

Ekleme: 31.03.2020 09:43:07 / Güncelleme: 31.03.2020 09:56:15 / Güncel
Destek için 

 

Yıllardır mütedeyyin kesime filmlerinde, yazılarında ve programlarında 'din tüccarı' suçlaması yapan sekiler-laik azınlık oluşturmak istedikleri algıyı bir türlü oluşturamadılar. 

Şimdiler de ise oluşturmak istedikleri algı da boğuluyorlar. Zira laik azınlığın en çok izlenen TV kanalı olan HALK TV'de Mustafa Kemal imzalı bir çok ürün satıldığını gördük. Aslında bunun bir önemi olmazdı Mustafa Kemal'i bir fani olarak görselerdi. Fakat, 'önderlerini' adeta bir ilah olarak gören ve tapınma ritüelleri olan Kemalistler'in ibadet edercesine Mustafa Kemal imzalı ürünleri alması bu işin ticaretini yapanlara gün doğuruyor. 

Koronavirüs salgını nedeniyle maske satışları patladı. Bazı fırsatçılar maskelere %100'ün üzerinde zam yaptı. Devletin ilgili organları bu fırsatçılarla mücadele için yüzlerce operasyon düzenledi ve birçok kişi gözaltına alındı.

Ama başka fırsatçılara da gün doğmuş zira bu fırsatçılar Kemalistlerin dini duygularını istismar ederek Mustafa Kemal imzalı maskeleri piyasa  fiyatının üzerinde satarak seküler kesimi adeta yoluyorlar. 

Fahiş fiyata msake satanlar ceza alırken Mustafa Kemal imzalı pahalı maske satanlar ise zengin olacak.