Memur-Sen, üretilen 50 bin maskenin maliyetini üstlenerek sağlık çalışanlarına dağıtacak

Yeni tip Coronavirus ile (Covid-19) mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazan Memur-Sen, sağlık personeli için üretilen 20 bin adet yüz koruyucu siper ve 30 bin adet koruyucu maskenin maliyetini üstleneceğini bildirdi.

Ekleme: 26.03.2020 11:05:04 / Güncelleme: 26.03.2020 11:11:41 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Milli Eğitim Bakanlığına yazdığı yazıda Memur-Sen, tüm dünyada yayılan Coranavirus salgınına karşı kamu görevlilerinin canla başla mücadele ettiğini hatırlattı.

Yazıda Memur-Sen, evlerinde kendi çocuklarını yalnız bırakan, günde onlarca hastayı muayene eden ve uykusuz günler geçiren kamu görevlilerinin sadece alkışlamakla kalmadıklarını, böyle bir dönemde özellikle sağlık çalışanlarının korunması noktasında üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Bu kapsamda Memur-Sen, bilim ve sanat eğitim merkezlerinde ve meslek liselerinde üretilen toplamda 50 bin ürünün maliyetini üstlendiklerini ifade etti. 

50 bin adet ürünün içerisinde; özellikle Coronavirusle mücadele kapsamında sağlık çalışanları için hayati önem taşıyan 20 bin adet yüz koruyucu siper ve 30 bin adet koruyucu maske bulunuyor.(İLKHA)