Siirt'te pasaj esnafı temizlik ve güvenlik sorunundan şikâyetçi

Defalarca Siirt Belediyesi'ne müracaat etmelerine rağmen her hangi bir temizlik hizmeti alamadıklarını belirten Özgen Pasajı esnafı, akşamları uyuşturucu bağımlılarının pasajı mesken tutuğunu ve güvenlik sorunlarının olduğunu kaydettiler.

Ekleme: 24.03.2020 18:20:08 / Güncelleme: 24.03.2020 19:14:51 / Ekonomi / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her gün düzenli olarak kendi imkânları ile pasajı temizlediklerini ama özellikle son dönemde virüs nedeni ile pasajın ilaçlanması ve temizliğinin yapılması noktasında Siirt Belediyesinden hizmet talep ettiklerini belirten pasaj esnafı, dükkânlarını kapattıktan sonra pasaja giren uyuşturucu kullanıcılarının ve serserilerin pasajı kirlettiklerini ifade ettiler.

 

Pasajı sadece kendilerinin değil, halkın da geçiş güzergâhı olduğunu belirten 40 yıllık pasaj esnafı Ömer Gül, tek isteklerinin pasajlarının belediye tarafından temizlenmesi ve güvenlik için bekçinin bölgeye yönlendirilmesi olduğunu belirtti.

"Belediye pasajda ne ilaçlama ne de temizlik yapıyor"

Gül, "İş yerlerimizin bulunduğu alan, pasajdan ziyade halkın kullandığı bir geçiş yoludur. Pasajı her gün hiç değilse en az 10 kez temizliyoruz, yine de yeterli gelmiyor. Ama Belediyenin pasajda ne ilaçlama ne de temizlik yaptığı var. Akşamları iş yerimizi kapattıktan sonra pasaj çekilmez bir hal alıyor. Bekçi olmadığından da güvenlik sorunu yaşıyoruz. Belediye'nin temizlik yapmasını, Emniyet Müdürlüğünün de buraya bekçi göndermesini istiyoruz. Bizler defalarca Belediye'ye müracaatta bulunduk. En kısa zamanda geleceklerini belirttiler ama ne gelen var ne de giden. Ne yazık ki hiçbir sonuç alamadık, şimdiye kadar gelen olmadı." dedi.

"Akşamları uyuşturucu bağımlıları pasajı pislik içinde bırakıyor"

Bakımsızlıktan dolayı pasajın kaderine terk edildiğini ve işlerinin de gittikçe düştüğünü ifade eden Gül, "Eskiden bu pasaj çok canlı bir mekândı, günde hiç gelmezse beş yüz hatta bin insanın uğrak yeriydi ama şimdilerde sabahtan akşama kadar belki yüz kişi de bu pasaja uğramıyor. Her ne kadar çarşı merkezi aşağı taraflara kaymışsa da pasaj, şehrin tam merkezinde bulunuyor. Pasaj ne yazık ki bakımsızlık ve ihmalden dolayı bu hale geldi. Saat 19.30'da pasaj kapanıyor ve istemediğiniz kadar serseri, tinerci, esrarkeş, balici… ne arasanız bu pasaja dadanıyor. Aslında gençlere kötü örnek olmasın diye söylemek istemedim ama söylemeye mecbur kaldık ki bunların önüne geçilsin." dedi.

"40 yıldır ben bu pasajda kiracıyım 40 kuruşluk hizmet görmeyeyim mi?"

Her vatandaşın olduğu gibi kendisinin de vergisini ödediğini ve hizmet almaya hakkı olduğunu belirten Gül, yetkililere seslenerek sıkıntılarının çözülmesini istedi.

Gül, "Akşam olduktan sonra burası cenaze evine dönerken aşağıda yeni hayat başlıyor. Cumhuriyet Caddesine bakım yapıldı ama Özgen Cadde ve Pasajına biç bir bakım yapılmadı. Çok fazla bir şey beklemiyoruz. Güres Caddesi'nde vatandaşlardan çok bekçiler geziyor. 20 bekçiden bir bekçi bu tarafa düşmez mi? Belediye sadece Güres Caddesi'nden ibaret değil ki! Emniyet, güvenlik sadece Güres Caddesi'nden ibaret değildir. Bu bölge de bu şehre aittir. Bizler de her vatandaş gibi vergimizi ödüyoruz. 40 yıldır ben bu pasajda kiracıyım 40 kuruşluk hizmet görmeyeyim mi? Ben üvey evlat muamelesi görmek istemiyorum." diye konuştu.

"İş yerimizi kapattıktan sonra uyuşturucu bağımlıları burayı mesken ediniyor"

Pasaj esnafı olarak hiçbir hijyen ve temizlik hizmeti alamadıklarını belirten Halil Kaşıkçı, düzenli olarak baştan sona pasajı temizlemelerine rağmen, sabah iş yerlerini açtıklarında çöp yığını ve insan pisliği ile karşılaştıklarını kaydetti.

Kaşıkçı, "Buraya gelen tinerciler, uyuşturucu bağımlıları pasajı oldukça kirletiyorlar. Pasajın kapıları da eski ve bozuk olduğu için kapanmıyor. Belediye'den pasaja bir bakım yapmasını istiyoruz. Pasajımız başıboş bırakılmasın! Yeni çıkan virüs salgını nedeni ile işlerimiz oldukça düştü. Bizler iş yerimizi kapattıktan sonra uyuşturucu bağımlıları burayı mesken ediniyor. Hiç olmazsa buraya bir bekçi konulsa, bir önlem alınsa esnaflar açısından iyi olur." ifadelerini kullandı.

"Öyle bir duruma geldik ki neredeyse dükkânlarımızı kapatacağız"

"İmkânımız olsa pasaj için gerekli tedbirleri biz alırız ama maddi sıkıntı yaşadığımız için yapamıyoruz." diyen Kaşıkçı, Esnaf olarak Belediye'ye temizlik için başvurdu bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını belirti.

Kaşıkçı, "Normalde her gün pasajı yukardan aşağıya kadar fırça ve paspasla temizliyorum ama akşam kapatıp sabah geldiğimde yine pasajı pislik içinde buluyorum bu noktada çok mağduriyet yaşıyoruz esnaf olarak. Gelip çekim yapacağınız için bu sabah pasajı temizlemedik ki insanlar pasajın halini görsün. Ben burada bir esnafım ama sigortamı ödeyemediğim için sağlık güvencemi yeşil kart üzerinden gerçekleştiriyorum öyle bir duruma geldik ki neredeyse kapatacağız." şeklinde konuştu.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esnafların şikâyetleri ile ilgili gerekenin yapılacağı ve en kısa zamanda temizlik ve ilaçlama taleplerinin işleme alınacağı kaydedildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler