Corona virüsü doğal sabunlara ilgiyi artırdı

Nizip sabunu, dezenfektan özelliğinden dolayı virüs salgınına karşı önlem almak isteyenlerden büyük ilgi görüyor.

Ekleme: 21.03.2020 10:05:05 / Güncelleme: 21.03.2020 10:13:24 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Uzmanların özelikle sabun ve bol su ile el ve yüzün yıkanması gerektiğini vurgulamasının ardından, doğal sabunlara olan ilgi de arttı. Virüse karşı tedbir almak isteyen vatandaşlar, hijyen ihtiyaçları için, sabun gibi geleneksel yöntemlerle üretilen doğal ürünlere yöneliyor.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, yeni Tip Corona virüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler dolayısıyla Nizip sabununa yönelik talebin artmasıyla birlikte vatandaşın Nizip sabunu alırken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Nizip sabununun doğal renginin yeşil olduğuna dikkat çeken Özyurt, “Coğrafi işaretli Nizip sabununun hammaddesi prina ve zeytinyağı olmasından dolayı sabunun doğal rengi yeşildir.” dedi.

“Nizip sabununa ilgi arttı”

Piyasada birçok renkte sabun üretildiğini belirten Özyurt, “Nizip’te 150 yıldır geleneksel yöntemlerle sabun üretimi yapılmaktadır. Zeytinyağı ve pirina yağına, sodyum hidroksit eklenip yaklaşık 2 gün boyunca kaynatılmasıyla hazırlanan Nizip sabununa, yeni tip Corona virüse karşı alınan tedbirler dolayısıyla talep artıyor.” ifadelerini kullandı.

“Nizip sabunu içerisinde hiç yabancı madde bulundurmaz”

Özyurt, “Nizip Ticaret Odası olarak patentini tescil ettiğimiz sabun, temizlik konusunda hep isminden söz ettiriyor. Çünkü Nizip sabunu içerisinde hiç yabancı madde bulundurmayan natürel bir sabundur. Bundan dolayı temizlik ve hijyen konusunda yan etkisi olmayan son derecede sağlıklı bir üründür. Son zamanlarda virüs nedeniyle daha fazla tercih edilmektedir. Bu konuda tüketicilerimiz sabun alırken ürün etiketlerini kontrol ederek içeriğinde zeytinyağı olmasına dikkat etmelidirler. Rengi yeşil olan her sabun Nizip sabunu değildir. Tüketicilerimiz doğal zeytinyağlı sabunu tercih edip, bu sabunları gönül rahatlığıyla kullanabilirler. ” diye konuştu. (İLKHA)