BU ÜNLÜLERİ (!) KİM DURDURACAK?

Bir süredir Türkiye kamuoyu Koronavirüs ile yatıp koronavirüs ile kalkıyor. Sanal alemde  fake (sahte) haberler, panik için fırsat kollayanlar cirit atıyor.

Ekleme: 17.03.2020 16:07:37 / Güncelleme: 19.03.2020 11:49:01 / Güncel
Destek için 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Bunların varlığı bir yana korona gerçeği  gündemdeki tehlikeli yerini korumaya devam ediyor.

Sağlık bakanlığının periyodik açıklamaları ve sürecin iyi yönetilmesi halkın bilgiye ulaşımını kolaylaştırdığı gibi takibini yapmakta da işini kolaylaştırıyor.

Lakin ne yazık ki bazı ünlü(!) bilinen Tv- Sinema meşhurlarının “Toplumun bu hassasiyetleriyle alay edercesine “14 Gün Kuralına” karşı çıkmaları ve bunu da insanların gözüne batırırcasına kameralar önünde yapmaları insanları rahatsız ettiği gibi artık gına getirmeye başladı.

Bu tanınmış ünlülerin tek tek isimlerini yazmaktansa vurdumduymazlıklarını yazmak ve onları ayıplamak daha iyi.

-Birisi ABD’den geldiği gibi elit muhitteki bir güzellik merkezine gidiyor.

-Bir diğeri, 14 Gün Kuralını hiçe sayıp ABD’den gelip, eski eşine giderek zorla çocuklarını almaya kalkışıyor.

-Bir başkası Koronanın Avrupa’daki merkezi haline gelen İtalya’dan erkek sevgilisini getirtip ahlaksızlık mekânlarında fink atıyor.

Vatandaşın genel sağlığı konusunda gösterdikleri pervasızlığın farkında bile olmayan bu zevat “Virüsü kapmış olma ihtimaline” rağmen başkasına bulaştırmaktan çekinmeyip uyarıları da sitemle karşılamaları anlaşılır gibi değil.

Toplum, tüm olup bitenleri şaşkınlıkla izlese de bu ekran görsellerinin ayıplanmasını ve herkese örnek olacak şekilde bazı müeyyidelerle cezalandırılmalarını beklemekte.

Bu pervasızlıkları yapanlar cami Cemaatinden biri yapsa kıyameti koparırlar, ama bu zevatın dahil olduğu “CEMİYET HAYATINDAN” birileri yapsa geçiştirilir, fısıltıyla azarlanır susulur.