SOL-KEMALİST VE LAİKLERİN DÜŞMANLIĞI VİRÜSTEN ÖTE!

Ülkeler tek tek Korona virüsüne karşı gittikçe sertleşen tedbirler alırken sosyal medyadaki İslam ve Müslüman karşıtları bu vahim gelişmeyi de kötü amaçlarına alet etmekten geri durmuyorlar.

Ekleme: 16.03.2020 15:32:38 / Güncelleme: 17.03.2020 12:21:51 / Güncel
Destek için 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Kimi site, “Ahlaksız Mekânların” fotolarını gösterirken başörtülü Müslüman kadınların fotoğraflarını yayınlıyor.

Kimisi de Camileri hedef tahtasına oturtmuş bazı Camilerin cemaatleriyle yaptıklarını iddia ettikleri konuşmalara yer vererek kendilerince Müslümanların inancıyla alay ediyorlar.

İslam’a ve Müslümanlara mesafeliğiyle bilinen bir yayın organı şu konuşmayı yayınlamış.

“Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar, Şirinevler’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi’ne ibadete gelen vatandaşlarla konuştu. Kuran dersi almak için caminin içerisinde bulunan kursa giden iki kadından biri, “Önce tüm evin halılarını kızımla kaldırdık. Çamaşır suyu ile bir güzel sildik. Sürekli ellerimizi yıkıyoruz” dedi.

“Camiye gelmekten korkmuyor musunuz?” sorusuna da diğer kadından, “Allah’ın evinde virüs bulaşmaz. Hem Kuran’da şifa ayetleri var. Biz sürekli onları okuyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘temizlik imandan gelir’ Bizim kursumuz çok temiz. Şimdi daha da çok temizliyoruz. Ayrıca Kuran okumak için geldiğim yerde o virüs bulaşacaksa da, bulaşsın” yanıtını veriyor.

68 yaşındaki bir başka kişi ise, “Kızım, ecel gelmeden kimse ölmez. Öleceğimi bilsem de camiye gelirim” ifadesini kullandı.”

Buraya kadar ki konuşmalara ve yorumlara aslında kulaklar aşina sayılır.

Doğrusu bu yorumları yayınlayan medya organlarının alaycılığına da aşinayız.

Burada en sıkıntılı durum; insanların birlik beraberliğe ve inanca en çok ihtiyaç duyduğu böylesi kritik günlerde bu Sol-Kemalist-Laik çevreler her nedense;

-Hindistan’daki Hinduların koronavirüse karşı “İnek idrarı içme” törenini ti’ye almaz bu konuyu haber bile etmezler.

-ABD’deki Evangelistlerin “Dua Eşliğinde Trump’ı Kutsaması ve Beyaz Saray’da Dua Biriminin Kurulmasını” hiç görmez, hatta Hristiyan’dırlar diye ciddiye dahi alırlar.

- Aynı medya organları; son günlerde Türkiye'de sözüm ona ünlü bir sanatçı ve İtalya'dan getirttiği sözde sevgilisinin moda deyimle "Cemiyet'in sosyal ortamlarına ve turistik mekanlara pervasızca girip çıkmalarına" sessiz kalırlar.

Ve-l hasıl bu güruh, konu İslam ve Müslümanlar olunca ne hikmetse akl-ı selim ile düşünme melekelerini kaybederler.

Her ne kadar cami ehlinin İslami söylemleri tam anlamıyla İslami gerçekler olsa da bu tarz görüşlerin yerinde olduğu söylenemez.

Aynı şekilde bu konuşmaların; “İslam’ın salgın hastalıklar konusundaki düşüncesiyle” uyumlu olduğu da söylenemez.

Öyleyse yapılan habercilik; Sol-Kemalist-Laik kesimlerin “Öküz altında buzağı” aramasından başka bir şey değil.