Tesettürü savunan MHP'li belediye başkanı partisinden ihraç edildi

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla partinin belediye başkanları listesinden düşürülmüştü.

Ekleme: 14.03.2020 08:50:05 / Güncelleme: 14.03.2020 10:11:20 / Güncel / Düzce Haberleri
Destek için 

Düzce'nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Almanya'yı yenerek Tokyo'da olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesinin ardından bir mesaj yayımlayarak tesettürün önemine dikkat çekmişti.

Şahin, "Allahu Teala'nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo'ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil." ifadelerini kullanmıştı.

Şahin'in bu ifadeleri büyük destek görürken partisi ise onu ihracı istemiyle Disiplin Kuruluna sevk etti.

Şahin, Disiplin Kurulu tarafından MHP’den ihraç edildi.

"Tesettürle ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP'den ihraç edilmem benim için bir onurdur"

Şahin, kararın ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Allah-u Teala'nın tesettürle ilgili bir ayetini paylaştığımdan dolayı MHP'den ihraç edilmem benim için bir onurdur, bir şereftir, benim için büyük bir belgedir. Beni ihraç edenler Allah'a ve halka nasıl hesap verirler onu bilemiyorum. Kararı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz belediye başkanı olarak görevimize devam ediyoruz. Allah bizimledir, halkımızın desteği yanımızdadır. Bizim bir davamız var, bu dava uğruna canımızı bile feda ederiz." (İLKHA)