Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi kayıtları başladı

Siyer Vakfının sinema alanında başlattığı önemli projelerden olan “Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi” 2020 yılı dönem kayıtları başladı.

Ekleme: 05.03.2020 15:15:04 / Güncelleme: 05.03.2020 15:17:12 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Sinemaya farklı bir bakış açısı ve yeni bir ufuk kazandırma hedefiyle yola çıkan ve bu yıl Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği ‘Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi, 3 farklı alanda düzenlenecek olan atölye çalışmalarının yanı sıra çeşitli etkinlikler, atölye çalışmaları, film okumaları ve kısa film çekimleri ile içeriğini daha da zenginleştirdi.

Bu yıl İstanbul’da yapılacak eğitimlerin hızlandırılmış ve yoğun bir hali yaz döneminde Anadolu’nun 5 ayrı ilinde de gerçekleştirecek olan Akademi, Anadolu’da da farklı coğrafya ve kültürel zenginliğini de genç yetenekler ile sinema alanına taşımayı hedefliyor.

Konuya ilişkin vakıftan yapılan açıklamada, “Günümüzde insanları etkilemek için kullanılan en önemli iletişim araçlarından olan medya ve sinemanın işlevini, gerek cahiliye gerek Asrı-ı Saadet döneminde şiir ve hitabet yerine getiriyordu. Hassan bin Sabit (Radiyallahu Anh) ise bu sahanın en önemli temsilcilerinden biridir. Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem)’in en maharetli şairlerindendi. Bundan dolayı günümüzün yönetmenleri, yapımcıları, senaryo yazarları ve tabi ki oyuncuları bir yönü ile Hassan b. Sabit’in rolünü oynamaktadırlar.” denildi.

Kayıt ve eğitim ücretinin olmadığı Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi’nin kayıtları 13 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Programların kontenjanla sınırlı olduğu sinema akademisine alınacak olan kayıtlar alemlererahmetfilm.com internet sitesi üzerinden alınan ön kayıt ve 13 Mart tarihlerinde yapılacak olan mülakatlar ile belirlenecek. Katılım hakkı kazananlar programlara mazeretli olmak kaydı ile bir defadan fazla devamsızlık yapmaları halinde uygulama programlarına katılma ve sertifika alma haklarını kaybedecek. (İLKHA)