Corona virüsün görülmediği Irak Kürdistan Bölgesinde alınan tedbirler halkı rahatsız etti

Süleymaniye vilayetinde 70 yaşındaki imamın kalp krizinden vefat etmesinin ardından tüm camiler vakit namazlarına kapatıldı, taziye merasimleri kaldırıldı.

Ekleme: 05.03.2020 14:55:04 / Güncelleme: 05.03.2020 21:41:03 / Dünya
Destek için 

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi, yeni tip Corona virüse (Covid- 19) rastlanılmamasına rağmen aldığı önlemler halkın tepkisine neden oldu.

Corona virüs salgınına karşı tedbir amaçlı tüm okullarda eğitime ara verilmesinin ardından Süleymaniye vilayetinde yaşayan 70 yaşındaki imamın kalp krizinden vefat etmesi üzerine tedbirler arttırıldı.

IKBY İslam Âlimleri Birliği Süleymaniye Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, sadece bu hafta için cuma namazının da kılınmayacağı duyuruldu.

Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, Corona virüs nedeniyle vilayetteki her türlü toplantının iptal edildiğini, spor müsabakalarının da seyircisiz oynanması kararı alındığını söyledi.

Corona virüsün görülmediği bölgede alınan tedbirler bununla da sınırlı kalmadı. Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm camiler vakit namazlarına kapatıldı, taziye merasimleri kaldırıldı.

Camilerin vakit namazlarına kapatılmasına tepki gösteren halk, vakit namazlarını camilerinin önüne serdikleri seccadelerin üstünde kılıyor.

Daha önce 3 kez ameliyat geçiren yaşlı imamın kalp krizinden vefat etmesine rağmen Corona virüslüymüş gibi defnedilmesine de tepki gösteren vatandaşlar, defin şeklinin utanç verici olduğunu söylediler. (İLKHA)