Elektrikli Araçlar Ne Kadar Yakar?

İlandır.

Ekleme: 02.03.2020 16:54:20 / Güncelleme: 05.03.2020 12:06:06 / Güncel
Destek için 

Elektrikli araçlar ne kadar yakar sorusu, elektrikli araçlar hayatımıza girdiği ilk günle birlikte sorulmaya başlandı ve hala da devam ediyor. Elektrikli otomobillerin ne kadar yaktığı konusu arabayı almak isteyenlerle gelecekte almayı düşünenlerin kararlarını doğrudan değiştirecek nitelikte.

Öncelikle elektrikli otomobillerin diğer benzinli araçlara göre daha maliyetli olduğunu belirtelim. Hem yeni teknoloji ile üretilmiş olmaları hem de yakıt tasarrufu sağlıyor olmaları elektrikli araçların diğer araçlardan daha pahalı olmasına neden oluyor. Peki elektrikli araçlar ne kadar tasarruf etmenizi sağlıyor?

Bu sorunun cevabını verebilmek için elektrikli araçların ne kadar yaktığını bilmek gerekir. Elektrikli araçlar 1 dakika şarj edilerek yaklaşık 5 km civarı gidebilmektedir. Elektrik harcamasına gelirsek 100 km gidebilmek için yine yaklaşık 10 euro bir harcama yaparsınız. Bu rakamlar mevcut yakıt sistemi ile karşılaştırıldığında oldukça düşük rakamlar olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli araçlar maliyet olarak daha maliyetli olsa da her kullandığınızda adeta bu maliyeti size fazlasıyla geri veriyor. Eğer ki elektrikli araçlara sahip olma gibi bir düşünceniz varsa bu şekilde düşünüp hesaplarsanız daha doğru bir karara varabilirsiniz.

Elektrikli araçların fazlalaşması tabii ki elektrik dağıtım şirketleri için farklı elektrik fiyatları oluşabilir. Bu gibi gelişmeleri yakından takip ederek şu anki benzin istasyonlarının yaptığı gibi rekabetçi bir politika gerçekleşebilir. Her elektrik dağıtım şirketinin ayrı bir kampanyası gibi birçok fayda da gelecekte sağlanabilir.

Elektrikli otomobil dünyası şu an için daha herkesçe keşfedilmemiş bir düzen olsa da gelecekte hemen hemen her evde olacağı için ne kadar yakar, nereden şarj edilir gibi sorular yine herkes tarafından bilinen sorular olacak. Ve yine unutmamak gerekir ki gelecek yenilenebilir enerji ve enerji kaynakları ile yakından ilgili olacak.