Artuklu Belediyesi artık mobilde

Mardin'in merkez Artuklu İlçe Belediyesi bir yeniliğe giderek belediye hizmetlerini mobil uygulamasına taşıdı.

Ekleme: 24.02.2020 13:30:08 / Güncelleme: 24.02.2020 13:54:27 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Artuklu Belediyesi, yaptığı çalışmalar ile ilçenin değişimi için çaba gösterirken bir yandan da belediye hizmetlerine ulaşılması için çalışmalar yapıyor.

Artuklu Belediyesi, yakın zaman içinde sitesini yenileyerek vatandaşların daha kolay belediyeye ulaşması ve belediyecilik işlemlerinin yapılması yolunu açarken, şimdi de mobil uygulamalar ile vatandaşlara bir cep telefonu kadar yakınlaştı. Buna göre Android işletim sistemli telefonlarda hizmet vermeye başlayan belediye, IOS sürümünü ise çok yakında hizmete sunacak.

"Belediyeciliği kolaylaştırdık"

Konu hakkında bilgi veren Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, vatandaşların belediyeye gelmeden iş ve işlemlerini yapabilmeleri için alt yapı çalışmalarına hız verdiklerini ve belediyeciliği kolaylaştırdıklarını söyledi.

Tutaşı, "Belediyemiz her yönüyle çalışmalarını yapmakta ve yaşanabilir bir Artuklu için mücadele vermektedir. Öte yandan vatandaşlarımızın belediyecilik anlamında hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımız sürmektedir. Günümüz teknolojilerine uygun olarak belediye hizmetlerini ulaştırmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Buna göre geçtiğimiz haftalarda resmi internet sitemizi yenileyerek, hemşerilerimizin kuruma gelmeden iş ve işleyişleri yapmasının önünü açmıştık. Şimdi ise cep telefonlarından bizlere ulaşabilmeleri için adımlar attık." dedi.

"Çağın gerekleri konusunda değişime devam ediyoruz"

Vatandaşların belediye hizmetlerini daha kolay alabilmesi için teknolojik yeniliklere devam ettiklerini ifade eden ve cep telefonlarında en yaygın olarak kullanılan Android ve IOS işletim sistemlerine belediyeciliği entegre ettiklerini dile getiren Tutaşı, "Artık hepimizin cebinde akıllı telefon bulunmaktadır. Birçok işlemi telefonlarımız sayesinde kolayca ve ilgili kuruma gitmeden yapabilmekteyiz. Biz de bu konuda geride kalmak istemedik. Gerekli çalışmaları yaptık ve ilk olarak Android işletim sistemli telefonlarda hizmet vermeye başladık. Yakında IOS işletim sistemli telefonlarda da hizmetteyiz. Hemşerilerimizin tek yapması gereken, telefonlarına 'Artuklu Belediyesi' mobil uygulamasını indirmek olacak. Buradan bizlere her an ulaşmanın yanında ilçemiz ile ilgili güncel bilgileri, haberleri ve duyuruları görebilecekler. Yakında ise kurumumuz ile ilgili ödemeleri de mobil uygulamadan gerçekleştirebilecekler. Bu konuda yeniliklere devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)