MÜSİAD’tan savunma sanayinde 5 bin kişilik istihdam

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan savunma sanayi konusunda “Üyelerimizin sektöre sunduğu katkılardan biri de yaklaşık 5 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturmak oluyor “ dedi.

Ekleme: 23.02.2020 00:21:35 / Güncelleme: 23.02.2020 00:21:35 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Savunma Sanayi Ortaklıkları Komitesi’nce “Sektörel Buluşmalar: ASELSAN ” paneli düzenlendi.

Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Üyelerimizin sektöre sunduğu katkılardan biri de yaklaşık 5 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturmak oluyor. Üyelerimizin ASELSAN ile çalışma oranı ise yüzde 30. Bu rakamlar memnuniyet verici elbette; fakat tabii bu oranları daha da yukarı taşımak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.” diye konuştu.

Panel oturumunda konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Haluk Gürgün, ASELSAN’ın 1975 Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında kendi unsurlarımızın talihsiz bir kaza ile kaybedilmesi üzerine kurulduğu belirtti.

ASELSAN’ın hem mühendislik hem de AR-GE şirketi olduğunu kaydeden Gürgün, yaklaşık 500 projeyi eş zamanlı olarak yürüttüklerini ve yaklaşık 20 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. ASELSAN’ın 4 bine yakın firma ile çalıştığın sözlerine ekleyen Gürgün, bunların 3100’ünün yerli KOBİ’lerden oluştuğunu belirtti.