Suriyeli kadınlar katıldıkları kurslarla meslek sahibi oluyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adıyaman'a yerleşen geçici koruma statüsündeki Suriyeliler, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda meslek sahibi oluyor.

Ekleme: 22.02.2020 16:20:07 / Güncelleme: 22.02.2020 22:45:22 / Ekonomi / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi toplum için "Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan meslek edinme kurslarına katılan Suriyeli kadınlar, aldıkları eğitimle hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri el işi ürünleriyle aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Vatandaşlara yönelik açılan kadın giyim, ev tekstili ürünleri hazırlama, seramik ve cam teknolojisi, oyun odası ve Suriyelilere yönelik açılan kurslar birçok kişiye gelir kapısı oluyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp gelen Suriyeliler için bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çeşitli kursların açıldığını kaydeden Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'in eşi Yeşim Pekmez, "Burada amacımız, onların yaşadığı problemleri ve sıkıntıları hafifletip dertlerinden uzaklaştırmaktır. Bunu da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız kurslar sayesinde başardığımıza inanıyorum. Türkiye olarak Suriyeli muhacirlere gönlümüzü ve yüreğimizi açtık. Türkiye, tarih boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açık bırakmıştır. Bugün Suriyeli kardeşlerimize yönelik açılan kursları gezerek yaptıkları el emeği göz nuru eserleri inceledik. Yardımlaşma ve kardeşlik duygusunu yüreklerinde hissederek, bu duyguları ilmek ilmek ürünlerine yansıtan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum." dedi. (İLKHA)