Gaziantep’te Millet Kıraathanelerine yoğun ilgi var

​Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Kıraathaneleri öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, eğitime önemli katkı sağlıyor.

Ekleme: 20.02.2020 22:05:05 / Güncelleme: 20.02.2020 22:09:11 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden biri olan Millet Kıraathanelerinden Şahinbeyli gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlar faydalanıyor.

Vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak için her yaş grubuna hitap eden 3 Millet Kıraathanesine de ilgi her geçen gün artıyor. Millet Kıraathanesi’nde ders çalışan öğrencilerden, araştırma yapmak veya kitap okumak isteyen tüm vatandaşlara sıcak bir ortam sunulurken, ücretsiz çay, kek ve poğaça ikram ediliyor.

“Millet Kıraathanelerinin sayısı artacak”

“Kıraathane” kelimesinin “okuma evi” anlamına geldiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yol almış çok özel bir projedir. Ders çalışmak, sakin ortamda kitap okumak, gazetelerden ve kültür faaliyetlerinden istifade etmek isteyen vatandaşlarımız Millet Kıraathanelerini tercih ediyor. Kıraathaneye kitap okumaya, ders çalışmaya gelen hemşehrilerimize ikramlarda bulunuyoruz. Millet Kıraathanesi sayesinde hemşerilerimiz, kültürel ve eğitimsel faaliyetlerini daha rahat bir ortamda sürdürebiliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Millet Kıraathanelerinin sayısını arttırıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Okuldan çıkınca Millet Kıraathanesine gelen öğrencilerde duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Buraya gelip ödevlerimizi yapıyoruz. Ödevlerimizi yapmamız için her şey mevcut. İnternetten araştırmalarımızı da yapıyoruz. Çay ve kek ikramları da oluyor. Hem arkadaşlarımızla birlikte ders çalışıyor hem de keyifli vakit geçiriyoruz. Ödevlerimizi bitirdikten sonra eve rahatça gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na eğitime olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar