Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: “Sokak hayvanları bizlere emanet”

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına yiyecek bıraktı.

Ekleme: 19.02.2020 17:30:11 / Güncelleme: 19.02.2020 17:51:37 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şahinbey Belediyesi tarafından sokak havyalarının zor durumda kalmamaları için ilçenin 18 noktasına, 19 adet kedi evi, 20 noktasına 25 adet kuş yemliği, 15 noktasına 92 adet kuş yuvası, 19 noktasına 19 çift kedi suluk ve yemlik konuldu.

Sokak hayvanları için barınak ve yem dağıtımı yaptıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Sokak hayvanları için yem dağıtıyoruz. Kediler için parklarımıza ve değişik noktalara su kabı ve yem kabı koyduk. Kuşlar için kuş evleri yaptık. Bu uygulamamızı gittikçe yaygınlaştıracağız. Yaralı hayvanlar için ise Büyükşehir Belediyemizin hayvan barınağı bulunuyor.  Yaralı hayvanları oraya götürüyoruz. Şahinbey ilçemizde sokak hayvanları için yoğun ve geniş çaplı bir çalışma sergiliyoruz.” dedi.

Sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç ve açıkta kalmaması için çalışmalarının devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, “Ayrıca vatandaşlarımız da evlerinin önüne veya uygun yerlere soğuk hava şartlarında sokak hayvanlarının ve kuşların aç kalmaması için gıda artıklarını bırakarak bu hayvanların beslenmelerine yardımcı olsunlar. Bu emaneti hep birlikte en iyi şekilde korumamız gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar