Bakan Kasapoğlu, Sportif Yetenek Taraması Projesi ile yakalanmak istenen hedefleri ve projenin geldiği noktayı rakamlarla anlattı.
Hedeflerinin, bütün branşlarda yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Tesis eksikliği elimizi kolumu bağlayan, önemli bir problemdi. Bu problemin ortadan kalkmasıyla, nitelik anlamında adımlar atacak imkânlara kavuştuk. Hızlı ve güçlü iş birlikleri sağlamak hususunda yeni yönetim sisteminin sağladığı avantajları da iyi değerlendirerek, Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük altyapı projesini hayata geçirdik” diye konuştu.
Bakan Kasapoğlu, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, bu çocukların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmeleri için başlatılan proje ile olimpik sporcu havuzuna her yıl yaklaşık 4 bin sporcu ekleyerek uluslararası sportif başarıların artırılmasını amaçladıklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:
“Bu projemiz hakikaten ülkemizin geleceğine matuf çok önemli bir proje. Yetenekli çocuklarımızın ilkokul üçüncü sınıfta tespit edip spora yönlendirilmesi, ilgili branşlara yönlendirilmesi, pek çok bilimsel testi de dahil ederek, çok önemli bir emeğin de olduğu hakikaten önemli bir çalışma. Ve bu çalışma çerçevesinde bizim olimpik sporcu havuzumuzu da 2023’e kadar önemli bir seviyeye çıkaracağımızı da müjdelemek istiyorum. Ve bu çerçevede her yıl ortalama 1 milyon 200 bin çocuğumuzun yetenek taramasını gerçekleştiriyoruz. Ben, bu noktada bizimle iş birliği yapan Millî Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Örneğin, geçtiğimiz yıl yetenek taraması sürecini geçen 1 milyon 226 bin 503 çocuğumuzdan yaklaşık 110 bin çocuğumuz şu an yetenek havuzunda ilgili süreçleri yaşıyorlar. Ve onların Temel Hareket Becerileri ve Spor Becerileri Eğitimi sürecini tamamlamasının ardından olimpiyat hazırlık merkezlerine, sporcu eğitim merkezlerine yönlendirilmesiyle sonraki süreçteki müsabakalar, turnuvalar, şampiyonalar ve olimpiyatlar için çok önemli bir kaynağa ulaşmış olacağız. Sporcu potansiyelimizi ortaya çıkarmış olacağız, ben bunu çok önemsiyorum.”
Bakan Kasapoğlu ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okuyan 83 ülke vatandaşı 40 bin 843 öğrencinin 816’sının sportif yetenek taramasına katılarak, Temel Hareket Becerileri ve Spor Becerileri Eğitimi’ne davet edildiklerini bildirdi. (İLKHA)