Malatya'da kar yağışı nedeniyle yaklaşık 500 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Dün akşamdan beri etkisini gösteren kar yağışı, yüksek kesimlerde bir metreye ulaştı, kent merkezinde ise yaklaşık yarım metreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya-Kayseri yolu kapanırken, yaklaşık 500 mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Ekleme: 13.02.2020 17:40:06 / Güncelleme: 13.02.2020 19:47:35 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yurdun birçok ilinde olduğu gibi Malatya'da da dün akşamdan beri yağan kar yağışı halen devam ediyor.

Bazı ilçelerde ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaşırken kent merkezinde ise yarım metreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya-Kayseri yolu trafiğe kapanırken, kapalı olan Pütürge yolu şu an tek yönlü olarak ağır vasıtalar haricinde trafiğe açıldı.

Adıyaman Sincik ve Çelikhan yolu da halen kapalı durumda. Yaklaşık 500 mahalleye yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Birçok araç yolda kalırken, kent merkezinde ise araçlar kara gömülü durumda. Evlerinden çıkmaya zorluk çeken vatandaşlar, ancak küreklerle yolu açtıktan sonra çıkabiliyor. İhtiyaçları için dışarıya çıkan vatandaşlar ise yürümekte zorluk çekiyor. Kar altında kalan araçlar ise sahipleri tarafından üzerlerindeki kar kütlelerinin temizlendiği görüldü.

Ekipler ise bir yandan kapanan yolları açmaya çalışırken diğer yandan da kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile inceleyen Vali Aydın Baruş, yoğun kar yağışının devam ettiği ve çalışmaların da aralıksız sürdürüldüğünü belirterek vatandaşların mecbur kalmadıkça trafiğe ve özellikle şehirlerarası yola çıkmamalarını, çıkanların ise mutlaka kar lastiği ve zincir tertibatları ile çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Baruş, kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiğini hatırlatarak, yarın içinse akşam yapacakları değerlendirmenin ardından açıklama yapacaklarını söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler