Soğuk havalar camları tabloya dönüştürdü, sıcak suyu havada dondurdu

Daha çok Rusya'nın Yakutsk ve Sibirya bölgelerinde görmeye alışık olunan görüntülere artık Ağrılılar da şahit oluyor.

Ekleme: 11.02.2020 12:45:05 / Güncelleme: 11.02.2020 12:46:08 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Gün içinde hava sıcaklığının eksi 22 dereceyi gördüğü Ağrı'da vatandaşların kaynatarak döktükleri sıcak su yere düşmeden dondu. Ayrıca havanın soğuk olması nedeni ile donan işyeri camları adeta sanatsal tablolar oluşturdu.

Camlarının buz tuttuğunu ve adeta tabloya dönüştüğünü belirten Übeyt Aslan adlı esnaf, soğukların kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

 

"Ressam gelse bu şekil çizimleri yapması zor"

Übeyt Aslan, "Ağrı'da kış şartları gerçekten çok zordur. Çalışmak için gayret ediyoruz. Soğuklar nedeni ile camlarımız da adeta birer tabloya dönüşmüş durumda. Bir ressam gelse bu şekildeki çizimleri yapması zor." dedi.

Kaynattığı suyu havaya atarak deney yapan Mustafa Bilik adlı vatandaş, sıcak suyun yere düşmeden havada donduğunu gördü.

Mustafa Bilik, "Memleketimiz çok soğuk. Ağrı'da bu mevsimde havalar çok soğuk olur. Soğuk nedeniyle işyerinde bile mont ile çalışıyoruz. Buna rağmen ısınamıyoruz. Görüyorsunuz havanın soğukluğunu, su havada dondu."

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ağrı'da hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere gece eksi 27 olarak ölçüldü.

Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, soğuk havaların mevsim normalleri civarında seyredeceği, bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bölgede bu gece en düşük hava sıcaklıklarının; Ardahan'ın Göle ilçesinde -40, Erzurum'da -32, Ardahan'da -27, Kars'ta -26, Erzincan'da -15 ve Iğdır'da -10 derece olarak ölçüldüğü belirtildi. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

İlgili Galeriler