STK ve siyasilerden "Kudüs Bizimdir" mitingine davet

Yarın Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek olan Kudüs mitingleri için halka katılım çağrısında bulunan STK ve siyasi parti temsilcileri, meydanlar doldurularak Kudüs'ün sahipsiz olmadığı mesajının verilmesi gerektiğini belirttiler.

Ekleme: 08.02.2020 20:05:05 / Güncelleme: 09.02.2020 08:38:13 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Pazar (yarın) günü 3 ilde düzenlenecek Kudüs mitinginin hazırlıkları sürüyor.

Saadet Partisi'nin İstanbul, Yeniden Refah Partisi'nin Sakarya ve Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Diyarbakır'da düzenleyeceği "Kudüs Bizimdir" temalı miting için cadde, sokak ve şehrin en işlek noktalarına davet brandalarıyla süslendi.

Kudüs mitingi için sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinden destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Halkın adeta kitlendiği miting öncesi yapılan hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Üç ilde düzenlenecek Kudüs mitingine teşkilatlarıyla birlikte katılacaklarını belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, meydanları doldurmak için halka katılım çağrısında bulundu.

Kudüs ile ilgili ortaya konulacak bütün çalışmalara parti olarak destek vereceklerinin altını çizen Elibüyük, "Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı düzenleyecekleri mitinge bizleri davet etti. Biz de zaten bütün teşkilatlarımızla birlikte mitinge katılacağımızı ifade ettik. Genel merkezimiz tarafından, Kudüs ile ilgili kim hangi ortak eylemi yapıyorsa katılmamız gerektiği yönünde talimat verilmişti. Bu bağlamda davete icabet edeceğiz. Aynı şekilde Diyarbakır'da yapılacak olan mitingi de çok önemli görüyoruz. Zira orada güçlü bir ortak tepki ortaya konacağını düşünüyoruz. Genel merkezimiz de çok güçlü bir şekilde bu mitinge katılım sağlayacak. Sakarya'da yapılacak olan mitingi de önemsiyoruz. Siyasi parti ve STK fark etmeksizin, Kudüs ile ilgili ortaya konulacak bütün çalışmalara baştan beri açık çek vermiştik. Umarım İstanbul ve diğer büyük şehirlerimizde bütün siyasi parti ve STK'lar bir araya gelip, ortak bir organizasyonda milyonları toplayacağımız bir miting yapıp, bu noktada tepkimizi ortaya koymamızın daha doğru olacağını düşünüyorum." dedi.

"Bütün halkımızı bu mitinge davet ediyoruz"

İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek miting için hazırlıklarının devam ettiğini hatırlatan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim ise halka mitinglere katılım çağrısında bulunarak şunları söyledi:

Miting ile ilgili yapılması gereken ne varsa planlandı. Şu anda dokümanlar hazırlanıyor. İnşallah pankartlarla İstanbul sokaklarını süslemiş olacağız. El ilanlarımız cuma namazının ardından tüm camilerde dağıtılacak. İnşallah Türkiye'nin tüm illerinden katılım sağlanacak. Bu miting ümmetin mitingi olacak. Her ne kadar Saadet Partisi olarak bu işi organize etsek de bu işten hasıl olacak sevaptan bütün Müslümanların istifade etmesini istiyoruz. Bunun için de herhangi bir parti, cemaat, tarikat gözetmeden bütün halkımızı bu mitinge davet ediyoruz.

"Karşı tarafa çokluğumuzu göstermek için mitingler büyük bir fırsat"

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci ise üç büyük ilde yapılacak mitinglere katılmanın bir fırsat olduğunu, burada bir araya gelecek milyonluk kitle ile israile bir mesaj verileceğini söyledi.

Demirci, "Orada çokluğumuzu karşı tarafa göstermek bizim için büyük bir fırsat. İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır'da yapılacak olan mitinglere herkes katılmalı. Ne kadar kalabalık görünebilsek ve israile karşı sesimizi ne kadar yüksek duyurabilirsek, israil ve Amerika o kadar korkacak. Böyle bir adıma karşı hiçbir harekette bulunmayacaklardır. Bunun örneğini geçmiş dönemlerde net bir şekilde görmüş olduk. Çağlayan Mitingi'nde milyon insan israile karşı toplandığında, israil korktu ve çekindi. Devlet tarafından da harekete geçildi. Böylece sesimizi her zaman gür bir şekilde gösterebileceğiz." diye konuştu.

 

"Bu halk hareketini önemli buluyor ve kutluyoruz"

Uluslararası Kudüs ve Filistin için Destek Birliği Genel Sekreteri Doktor Muhammed Ekrem El Adluni de mitinglere katılım çağrısında bulunarak, Kudüs ile ilgili atılan her adımı anlamlı bulduklarını söyledi.

El Adluni, "Diyarbakır, İstanbul, Konya, Sakarya ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve uluslararası çapta birçok ülkede bu anlamda düzenlenecek olan halk hareketlerini selamlamak istiyorum. Endonezya, Malezya, Cezayir, Fas, Tunus, Ürdün ve diğer ülkelerde verilen bu tepkileri takip ediyoruz. Bu insanlar kendi ülkelerinde sergiledikleri bu halk hareketleriyle yöneticilerine ve dünyaya bu yüzyılın anlaşmasına karşı daha sert tepki ve önlem alınması çağrısında bulunuyorlar. Halklar, yöneticilerine ayrıca Amerikan idaresiyle tamamen ilişkilerin kesilmesi ve siyonistlerle kesinlikle uyumlulaşma politikalarına girilmemesi çağrısında bulunuyorlar. Biz bu halk hareketini önemli buluyor ve kutluyoruz. Sizin aracılığınızla bu halk hareketlerine mesajımızı yöneltmek istiyorum. Özellikle Diyarbakır'da bu anlamda büyük bir toplanmanın olacağını duyduk. Buradan o meydanda toplananlara bir mesaj göndermek istiyorum. Halk hareketleri, etkisi büyük olan unsurlardırlar ve ümmetin bunları uygulaması gerek." diye konuştu.

"Bu mitingler Filistin halkına cesaret veriyor"

"Türkiye'deki kardeşlerimizin yüzyılın anlaşmasına karşı tepkilerini ve bu anlamda düzenledikleri etkinliklere baktığımızda ümmetin Kudüs meselesini sahipsiz bırakmadığını görüyoruz." diyen Filistinlerle Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Ebu Enes Muhammed Mişniş, düzenlenecek mitinglere yoğun katılım sağlanması çağrısında bulundu.

Mişniş, şunları söyledi: "Türkiye halkı, daha önce olduğu gibi yine Filistin halkından yana tavrını ortaya koydu. Diyarbakır, Sakarya, İstanbul'da ve diğer illerde Türkiye halkı meydanlara inecek. Filistin halkı, bu meydanlara inip seslerine ses olan kardeşlerini görüp, duyduğunda daha da gayreti artıyor ve mücadelelerinde daha azimli hale geliyorlar. Dünyada ve Türkiye'de düzenlenen bu protestolar, onlara cesaret veriyor, sahada yalnız olmadıklarını görüyorlar. Arkalarında Selahaddin'i Eyyubi'nin torunlarını, 2'inci Abdülhamid'in torunlarını, Alparslan'ın torunlarını, Ömer bin Hattab'ın torunlarını görünce, direnişe azimle sarılıyorlar. Allah'ın izniyle bu dayanışmayla yüzyılın anlaşması düşecek ve kazanan tüm İslam ümmeti olacaktır."

"Meydanlar Kudüs ve Filistin sevdalılarının tekbir sesleriyle dolup taşsın"

"Meydanlar Kudüs ve Filistin sevdalılarının tekbir sesleriyle dolup taşsın." diyen Köklü Değişim Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, bu mitinglere, toplantı ve basın açıklamalarına, Müslümanların yoğun katılım sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

Kar, "Batılı kafirler; İslam ümmetinin ve Müslümanların ölmediğini, hala canlı ve dipdiri bir İslam akidesine sahip olduklarını bilsinler. Filistin'i Selahaddinler, Hazreti Ömerler fethetti. Abdülhamitler korudu. Ama bugün işgal altında. Kafirler, Filistin'i yeniden fethedecek Müslümanları canlı ve dipdiri görsünler. Bu manada meydanların dolu olması, meydanlarda bu tür amellerin olması güzeldir. Kudüs'ün bizim olacağını ve kıyamete kadar bizim kalacağını ne Nasraniler ne de Yahudilerin hiçbir hak talep etmelerine müsaade etmememiz gerektiğini de Müslümanlar meydanlarda haykırmalıdır. Kudüs bizimdir bizim kalacak. Her ne kadar Trump değil yüzyıllık, bin yıllık anlaşmalarda yapsalar, Müslümanların bu diri tepkileri, İslam beldelerindeki sessiz ve suskun yöneticileri de harekete geçirecektir." dedi. (Nizamettin Aşkın/Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler