Emperyalist ABD ve siyonist terör çetesinin Filistin'i işgal planına tepki göstermek için 9 Şubat 2020 Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı, İstanbul Yenikapı ve Sakarya Kent Meydanı'nda Kudüs'e sahip çıkmak amacıyla mitingler düzenlenecek.
Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti olarak ilan eden şer planına tepki gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Kudüs ile ilgili hem akademik düzeyde hem de bilimsel yönden çalışmaların arttırılması gerektiğini kaydetti.
"Kudüs'e yönelik çalışmalar artmalı"
Kudüs meselesinin İslam coğrafyasının kanayan yarası olmaya devam ettiğini kaydeden MAÜ Rektörü Özcoşar, "Dünya gündemindeki son siyasi kararlar, aslında bu yaranın uzun süre devam edeceğini, kolay kapanmayacağını, İslam dünyasının duyarlılığının da daha fazla olması gerektiğini ortaya koydu. Bu gelişmeler, bu duyarlılığın dışarıdan çok duyulmadığını ortaya koyuyor. Bu duyarlılıkları çok daha baskın, hayatın bütün alanlarını kapsayan bir şekilde gündeme getirmek gerekiyor. Aslında akademik ve bilimsel alanlarda Kudüs'e yönelik çalışmaların daha fazla artması gerekir." dedi.
"Üniversite olarak Kudüs'e yönelik özel bir hassasiyetimiz var"
Artuklu Üniversitesi olarak; Kudüs'e yönelik özel bir hassasiyetlerinin olduğunu aktaran Rektör Özcoşar, "Çünkü Mardin'i kuran irade, Kudüs'te yetişmiş bir iradedir. Artuklular Mardin'e hâkim olmadan önce, Mardin şehrini kurmadan önce Kudüs'te idarecilik yapıyorlar. Kudüs deneyimi üzerinden Mardin'i inşa ediyorlar. Dolayısıyla Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Kudüs duyarlılığı ayrı bir duyarlılık. Biz bu duyarlılık üzere Kudüs ve Filistin araştırmaları üzerine geçmişte bir merkez kurmuştuk. Bu merkezi aktif bir şekilde hayata geçirip İslam dünyasında ve bütün bir dünyada Kudüs'e yönelik duyarlılığı artırmaya yönelik bir çalışma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmaların en önemlisi; gelecek yıl sonbaharda yapacağımız '20'nci Beytü'l Makdis Akademik Sempozyumu' olacaktır." diye konuştu.
Kudüs ile ilgili yapılan bütün çalışmaların desteklenmesi gerektiğini anlatan Özcoşar, son olarak şunu söyledi:
"Bu yünüyle hayatın her alanında farklı toplulukların, farklı sivil toplum kuruluşlarının yapacağı bütün çalışmalar, basın açıklamaları, mitingler, çocuklar için yapılacak çizgi filmler hepsi kendi alanında kıymetlidir ve mutlaka uluslararası arenada bir karşılığı olacaktır. Bu sebeple bu tür çalışmaların desteklenmesi ve çoğaltılması gerektiğini düşünüyorum." (M. Salih Keskin-İLKHA)