​HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Aktaş, esnafı gezerek onları 'Kudüs Mitingi'ne davet etti

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, esnafı ziyaret ederek halkı pazar günü İstasyon Meydanında düzenlenecek olan "Kudüs Bizimdir" mitingine davet etti.

Ekleme: 07.02.2020 18:09:07 / Güncelleme: 07.02.2020 18:12:04 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesi'ndeki esnafı gezen Aktaş ve beraberindeki heyet, vatandaşlara mitinge davet broşürleri dağıttı. Ziyarette teşekkürlerini dile getiren esnaf, Kudüs davasına gösterdikleri hassasiyet için Aktaş'ı tebrik etti.

Esnaf ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, Kudüs'ün işgaline karşı Müslümanların birlik halinden olması gerektiğine vurgu yaptı.

"israil" diye bir devletin olmadığını ifade eden Aktaş, "Tüm Diyarbakır halkını pazar günü düzenlenecek olan 'Kudüs Bizimdir' mitingine davet ediyoruz." dedi.

Kudüs'ün özgülüğü için İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapan Aktaş, Müslüman halkı Kudüs'e karşı hassas olmaya davet etti.

Aktaş, "Malumunuz işgalci Amerika ve siyonist terör şebekesi Mescid-i Aksa'yı kendilerince akılları sıra, ukalaca, tek taraflı olarak başkent ilan etiler.  Biz de Müslümanlar olarak ümmetin birliği ve beraberliği için kırmızı çizgimiz olan Mescid-i Aksa'nın kurtulması için ve yeniden Müslümanların birliğine vesile olması için İstasyon Meydanında olacağız. Allah'ın izniyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bütün tüm halkımızı 9 Şubat Pazar günü saat 13.30'da başlayacak olan mitinge davet ediyoruz.

Siyonist terör şebekesini lanetlemek, Müslümanların birliğini ve beraberliğini sağlamak, ümmetin birliği için düzenlenecek olan mitinge yediden yetmişe herkesi bekliyoruz. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun. Geçmişte de malumunuz birçok şekilde protestolar yapıldı ve sloganlar atıldı. Bunun yer bulabilmesi için ümmet olarak bir araya gelmemiz lazım." dedi.

Diyarbakırlı kadınlara seslenen Aktaş, "Kudüs'ün fethinden önce Selahaddin Eyyübi'ye Mescid-i Aksa'yı yıkamak için gül gönderen bacılarımızı da herkesle birlikte Kudüs mitingine davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Aktaş, açıklamasında son olarak "Allah yeniden Müslümanların birliğini, vahdetini, geleceğini muvaffak kılsın ve bu davada da bizi muzaffer etsin. Rabbul Alemin işgalci Amerika'yı ve siyonist işgal çetesini Kahhar sıfatıyla kahr-u perişan etsin. Tekrar söylüyorum israil diye bir devlet yoktur varsa başkenti cehennemin dibidir." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler