PEYGAMBER AŞKINA YÜZ BİNLER YARIŞTI

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın bu yıl sekizincisini düzenlediği Siyer Yarışması yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Soğuk ve yağışlı havalara aldırış etmeyen yüz binler peygamber aşkına yarıştı. 7 Umre ve yüzlerce hediyenin verileceği Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Yahya Oğraş, “Türkiye geneli olarak 78 il ve 254 ilçe ve beldelerde sınav yapıldı. Sınav tabi ki doğal olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi yoğun bir taleple gerçekleşiyor. Bu sene 200 bin kişilik katılım söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 03.02.2020 07:05:47 / Güncelleme: 03.02.2020 07:06:02 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli ödüllü Siyer Yarışması düzenlendi. Bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçe olmak üzere toplamda 332 merkezde 8'incisi düzenlenen Siyer Yarışmasına katılanlar, Peygamber aşkına yarıştılar. 7'den 70'e her yaştan katılımın olduğu yarışmada kadın ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar belirlendi. 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların katıldığı birinci ve ikinci kategori için Yazar Sadullah Aydın'ın Semere Yayıncılıktan çıkan "Peygamber Zamanına Bir Yolculuk" adlı kitaptan sorular soruldu. 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf ile yetişkinler için de Yazar Muhammed Hüseyin Özdemir'in Semere Yayıncılıktan çıkan "Son Peygamber Hazreti Muhammed'in Hayatı" isimli kitabından sorular yöneltildi. Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü hazırlandı. Kitapçıklarda birinci ve ikinci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategoride 80 soru ve 100 dakika süre verildi. Puanlama 100 üzerinden değerlendirilecek. Sonuçlar 18 Şubat'ta açıklanacak sınavda bu yıl 7 umre, 38 bilgisayar, 90 altın, 68 tablet, 250 sırt çantası, 200 kitap seti, 307 kol saati dağıtılacak. Ayrıca başvuru esnasında kaynak kitapların arkasında bulunan barkod kodları üzerinden kayıt yaptıranlar arasında çekilecek kura ile 3 kişiye cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verilecek.

"O'NU OKU O'NU YAŞA" SLOGANI İLE YOLA ÇIKTIK

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Yahya Ograş, Türkiye geneli "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Ograş, sorunsuz bir şekilde Siyer Yarışmasını gerçekleştirdikleri, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Ograş, "Belki Diyarbakır olarak bahardan bir gün yaşıyor olabiliriz fakat özellikle Anadolu'nun bir çok yerinde çok çetin kış şartları var. Bu hava muhalefetlerine rağmen kardeşlerimiz kendi il, ilçe ve beldelerinde bu sınavı yapmaya çalıştı." ifadelerini kullandı. "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Ograş, "Gerçekten de Hazreti Muhammed'in hayatını, öğretilerini, yaşam tarzını kendi hayatımıza pratize etme amaçlı böyle bir sınav yapıyoruz. Bu sınavın bu manada ümmet için hayırlar getirmesini diliyorum. Güzel ve heyecan verici bir çalışma. Diyarbakır'da değişik okulları gezdim. Sınav başlamadan önce ciddi bir talebin olduğunu, çocuklarımızın gözlerinde bir heyecanın parıldadığını gördüm. Bu gerçekten de bizi çok sevindiriyor. Çalışma azmimizi daha da kamçılıyor." şeklinde konuştu.

"BU SENE 200 BİN KİŞİ KATILIM GÖSTERDİ"

Türkiye geneli gerçekleşen katılıma ilişkin bilgi aktaran Ograş, "Türkiye geneli olarak 78 il ve 254 ilçe ve beldelerde sınav yapıldı. Sınav tabi ki doğal olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi yoğun bir taleple gerçekleşiyor. Bu sene 200 bin kişilik katılım söz konusudur. Tabi ki bu sınavı özellikle 7'den 70'e herkesin katılımını sağlamak amaçlı sosyal medya üzerinden tagımızı arttırdık." diye ekledi. Ograş, "Bizim için esas olan özellikle bu sınavın bilgilerini, öğrendiklerimizi okuduğumuz kitapları yani siyeri hayatımızın merkezine taşımaktır. Eğer bunu hayatımıza yansıtabilirsek ne mutlu bize, nitekim temel hedefimiz de budur." dedi.

"SONUÇLAR 15 GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK"

Ograş, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanacak ve katılımcıların telefonlarına SMS olarak iletilecektir. Onun için bu konuda herkes beklesin, güzel ve hayırlı sonuçlar alacaklar. Hem kendileri hem de aileleri sevinmiş olacaklar." ​

İSTANBUL’UN HEMEN HER İLÇESİNDE SINAV GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Faruk Ketboğa, “Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü olarak 4 aylık bir zaman zarfında ciddi çalışmalarımız oldu. Bugün de bunun finalini yaptık. İstanbul’da yaklaşık olarak 16 bin kişi bu yarışmaya girdi. İstanbul’un hemen her ilçesinde bu yarışmayı gerçekleştirdik. Esenyurt ilçemizde 2 bin kişi sınava girdi. Sınavımız sağlıklı bir şekilde geçti. Engelli vatandaşlarımıza özel olarak hoca tahsis edildi. Onların da sağlıklı bir şekilde sınava girmeleri sağlandı. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak halkımızın bu teveccühüne teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

"HALKIMIZ PEYGAMBERE OLAN İLGİSİNİ SINAVLARDA DA GÖSTERİYOR"

Siyer Yarışması hakkında bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Siirt yetkililerinden Sabahattin Keleş, Siyer Yarışmasına her geçen sene olduğu gibi büyük bir katılım olduğunu ve bu sayının giderek artış gösterdiğine dikkat çekti. Keleş, "Her sene olduğu gibi bu yıl da ciddi bir katılım var. Şu anda sınavdaki öğrencilerde ve ailelerinde büyük bir heyecan var. Sınav saati 11.00 olmasına rağmen sınava katılacak öğrenci ve velileri sabahın erken saatlerinden itibaren sınıfları doldurmaya başladı. Bu da Allah'ın resulüne olan kıymet ve sevginin büyüklüğünü ve güzelliğini gösteriyor. Siirt'te 24 okulda sınavımız devam ediyor ve herhangi bir sıkıntı yok. Katılımda da ciddi bir artış var. Allah'ın resulünün bu kadar ilgi görmesi ve sevilmesi bizleri de gayrete getiriyor." ifadelerini kullandı.

"PEYGAMBERİ BİR AHLAKA SAHİP OLURSAK TOPLUM KURTULUŞA ERER"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Koordinatörü Mehmet Taş, Siyer Yarışmasına yoğun teveccühün kendilerini mutlu ettiğini belirterek toplumun ancak Hazreti Muhammed'in ahlakını edinmekle kurtuluşa ereceğini söyledi. Kentteki 18 okulda yarışmaya giren yaklaşık 7 bin çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacılar, umre ödüllü yarışma için ter dökerken, yarışmaya giren çocukların velileri ise çocuklarını yarışmanın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

ANKARA'DA SİYER YARIŞMASI HEYECANI YAŞANDI

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ankara Temsilcisi Yusuf Alpsoy, kentte 25 okulda yarışmanın düzenlendiğini belirtti. Alpsoy, "Peygamber Sevdalıları Vakfının bu sene sekizincisini düzenlemiş olduğu O'nu oku O'nu yaşa Siyer Yarışmasını Ankara’da düzenliyoruz. Yoğun bir katılım ve büyük bir heyecanla yaptığımız yarışma Ankara’da yaklaşık 25 okulda düzenlendi. Katılım özellikle genç dimağlarda oldu. Çocukların ve gençlerin heyecanını gördük ve onlarla o heyecanı yaşadık. Peygamber Efendimizin hayatına gerçekten bir teveccüh var." dedi.

EKSİ 15-20 DERECEDE SINAVA RAĞMEN SINAVA KOŞTULAR

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı Şube Başkanı Arif Yılmaz, havanın soğuk olmasına rağmen insanların katılım göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Yılmaz, "Yani hava çok soğuk. Bunu belirtmek istiyorum. Hava sıcaklığı şu an eksi 15-20 derece. Hamdolsun bu havanın soğukluğuna rağmen halkımız ciddi anlamda bir teveccüh gösterdi. Çok ciddi bir kalabalık var. Belki böyle binlerle ifade edilir. Belki çok daha fazla insan şu an sınava girmiş durumdadır." dedi.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN BİTLİSLİLER SİYER YARIŞMASI'NA KATILDI

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, yerde bulunan kar ve soğuk havaya rağmen binlerce kişinin sınava katılmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi. Beklentilerinin üzerinde katılım sağlandığını belirten Elban, “Bu yıl il ve ilçelerimizde 10 merkezde sınav yapacağız. 2 binin üzerinde katılım var. Hava şartlarını görüyorsunuz. Hava gerçekten soğuk ve yerler adeta buz pistine dönmüş durumda. Buna rağmen yoğun bir katılım var. En çok ikinci kategoride kayıtlar var. Fıtratı temiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz daha yoğun katılım sağladılar. Bu da gelecek için ümit vadediyor. Allah, bu gençlerimizin kalbine Peygamber aşkını koymuştur.” dedi.

 

İlgili Haberler