Doğu Karadeniz illerinde de Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı umre ödüllü Siyer Yarışması, Doğu Karadeniz illerinde de yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Ekleme: 02.02.2020 21:45:08 / Güncelleme: 02.02.2020 23:44:57 / Güncel
Destek için 

Yarışma, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin illerinde ve bu illerin bazı ilçe ve beldelerinde düzenlendi.

10.30'da katılımcıların salonlara alınmalarıyla başlayan yarışma heyecanı, saat 11.00'da yarışmanın başlamasıyla zirveye çıktı. 4 kategoriden oluşan Siyer Yarışmasına her yaş grubundan katılım olduğu gözlendi.

Yarışma hakkında bilgi veren Gümüşhane Koordinatörü Mehmet Kabayel, "Elhamdülillah, Gümüşhane Koordinatörlüğü olarak, bize bağlı bulunan 7 ilde, onu aşkın ilçede ve bazı beldelerde yarışmamızı gerçekleştirdik. Türkiye geneli düzenlenen yarışmamız 4 farklı kategoriden oluşuyor. Bu sene sınavımıza yönelik güzel bir teveccüh var. Çünkü insanımız Aleyhisselatü Vesselam'a, O'nun sünnetine ve güzel örnekliğine muhtaçtır. Toplum da bu durumu ve bu işin ehemmiyetini fark ettiği için yarışmamızın şahsında Peygamber Efendimiz'e bir teveccüh var. Çünkü burada özne olan Aleyhisselatü Vesselam'dır. Birçok köyden aranıp 'Gelin bizim köyümüzde de siyer yarışmasını yapın.' gibi güzel karşılıklar bulduk. Tüm yarışmacılarımıza ve yarışma sürecinde emek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gümüşhane

"Çocuğum kitabı okudukça Peygamber Efendimiz ile ilgili sorular sormaya başladı"

Soğuk hava koşulları ve kar, Gümüşhane'de Siyer Yarışmasına engel olmadı.

Gümüşhane merkez, ilçe ve bazı beldelerde düzenlenen yarışma saat 11.00'da başlayıp 12.40'a kadar devam etti. Yarışmadan duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, siyer yarışması vesilesi ile çocuklarının kitap okumaya başladıklarını, kitabı okudukça Hazreti Muhammed ile ilgili sorular sormaya başladıklarını belirttiler.

Trabzon

"Yarışmamıza gösterilen teveccüh, yarışmamızın halkımız tarafından sahiplenildiğini gösteriyor"

Siyer Yarışması Trabzon'da altı farklı merkezde gerçekleştirildi. Yarışma Trabzon merkez, Akçaabat, Vakfıkebir, Yomra, Araklı ve Of ilçelerinde gerçekleştirildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Vakfın Trabzon temsilcisi Rıdvan Yıldırım, "Yarışma heyecanımız yarışmamızın kayıtlarının başlaması ile başladı. Yarışmamızın tüm tanıtım ve kayıt sürecini tamamladıktan sonra, bugün de yarışmamızı yaptık. Yarışmamıza gösterilen teveccüh, yarışmamızın halkımız tarafından sahiplenildiğini gösteriyor. Gerek yarışma öncesinde gerekse de yarışma esnasında birçok velimiz ve eğitimcimiz bizimle iletişime geçerek yarışmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler." ifadelerini kullandı.

Ordu

"Yarışmaya katılanlar gibi yarışmanın tertibinde görev alanlar da kazanıştır"

Yarışma Ordu'da ise üç farklı merkezde uygulandı.

Yarışma hakkında bilgi veren Vakfın Ordu Temsilcisi Mehmet Can Mikyas, "Yüzlerce kişi, sabahın erken saatlerinde yarışma merkezlerine gelerek yarışmaya katıldı. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak düzenlediğimiz yarışmaya yediden yetmişe herkes katılım gösterdi. Her sene yarışmamıza katılımın artıyor olması bizi sevindiriyor. Aslında kaybedeni olmayan bir yarışmadır bu. Burada amaç ödül kazanmaktan ziyade Peygamber Efendimizi anlamaktır. Gerçekten bu yarışmanın kaybedeni yok, Peygamber Efendimizin hayatını okuyanlar, bu yarışmanın tertiplenmesinde görev alanlar başlı başına bir kazanç elde etmişlerdir." şeklinde konuştu.

Bayburt

"Toplumumuzun Peygambere olan teveccühünü bir kez daha müşahede ettik"

Doğu Karadeniz'de Siyer Yarışmasının düzenlendiği bir diğer il ise Bayburt'tu.

Bayburt'ta soğuk havaya ve kara aldırış etmeden yarışmacılar yarışmanın yapılacağı okullarda yerlerini aldılar.

Vakfın Bayburt Temsilcisi Maşallah Oruçoğlu, "Peygamber Sevdalıları olarak her yıl yüzbinlerin katılımı ile yapılan Siyer Yarışmasını yüzlerce katılım ile Bayburt'ta da düzenledik. Peygamberin ahlakını yaşayıp yaşatma amacına bir vesile kıldığımız Siyer Yarışmasına teveccühün bu kadar yüksek olması bizleri çok sevindirdi. Yediden yetmişe herkes kar yağışına rağmen sınava geldi. Sırf sınavı kaçırmamak için saat 09.00'da okula gelen insanları görünce bu toplumun Peygambere olan sevdasını bir kez daha müşahede ettik. Ve bir kez daha gördük ki kurtuluşumuz Peygamber ahlakını hayatımıza ve topluma hâkim kılmak ile olacak. Bayburtlu hemşerilerimize yarışmaya olan katılım ve teveccühleri için şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

Giresun

Yarışmanın düzenlendiği bir diğer adres ise Giresun'du. Yarışma Giresun merkez, Keşap ve Bulancak ilçeleri olmak üzere üç farklı merkezde gerçekleşti.

Yarışmaya ilk ve ortaokul öğrencilerinin gösterdiği katılım dikkat çekti. Bu tür yarışmaların devamını beklediklerini ifade eden yarışmacılar, Hazreti Muhammed'i hakkıyla tanınmış olsaydı İslam coğrafyasının bugün bu halde olmayacağını ifade ettiler.

Rize

Yarışmanın yapıldığı bir diğer adres de Rize'ydi.

Yarışma hakkında değerlendirmede bulunan Vakıf Temsilcisi Bülent Ece, "Yarışmamız tüm Türkiye'de saat 11.00 da eş zamanlı olarak başladı ve saat 12.40'a kadar sürdü. Yarışmamız 4 kategoriden oluşuyor, haliyle her yaştan insanımız bu yarışmaya katılım göstererek Efendimizi daha iyi anlama adına tatlı bir yarış içine girdiler. Çok şükür yarışmamızı olması gerektiği gibi ve sorunsuz bir şekilde bitirdik. Yarışmaya katılan ve organizasyonda görev alan tüm kardeşlerimizi kutluyorum." dedi.

Artvin

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'Onu Oku Onu Yaşa' başlıklı umre ödüllü Siyer Yarışması'nın düzenlendiği Artvin ilinde ise yarışma merkez ve Hopa olmak üzere iki merkezde gerçekleşti.

Bu tür yarışmaların düzenlenmesinden duydukları memnuniyetleri dile getiren katılımcılar, bu tür yarışmaların toplumun her kesimi tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade ettiler. (İLKHA)

İlgili Haberler İlgili Galeriler