​Çınar'da 20 noktada Siyer Yarışması yapıldı

​Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Yarışması Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 20 noktada yoğun katılımla düzenlendi.

Ekleme: 02.02.2020 19:35:06 / Güncelleme: 02.02.2020 20:19:23 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla gerçekleşen Umre Ödüllü Siyer Yarışması birçok merkezde düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve mahallelerinde toplam 20 merkezde gerçekleşen yarışmaya yaklaşık 2 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra sınava girecek olanları sınav salonuna almaya başladılar.

Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajer),Beşpınar, Düzova (Kerhéta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağe), Belitaş (Xirbésîtil), Bulutçeker (Kubik), Alabaş (İxliya), Yıllarca (Kaliğ, Gogwerî, Harîk,), Yarımkaş (Kanîpank ), Bayırkonak (Korîyé), Karasungur (Gelîyebuka), Mollapolat (Merpolate), Hasköy (Xasé), Başaklı (Hüccetî), Başalan (Sergelya), Ortaviran mahallelerinde yapıldı.

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için birçok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullara akın ettiler.

Sınavının iyi geçtiğini belirten Nihat Arınç, "Bu sınavla dinimi anladım, İslam’ı anladım. Sınav soruları zordu ama yaptım." ifadelerinin kullandı.

"Hiçbir şey kazanmasak da, Peygamberimizin hayatını öğrendik"

Sınava girenlerin üzülmemelerini, hiçbir şey kazanmasalar da Hazreti Peygamber'in hayatını öğrendiklerini ifade eden Muhammed Muğuç, "Siyer Sınavı çok güzeldi, herkes katılsın. Üzülmesinler hiçbir şey kazanmadıkları için, Peygamberimizin hayatını öğreniyorlar. Peygamberimizin hayatını da öğrenmelerini istiyoruz. Sınav soruları iyiydi, sınavım iyi geçti." dedi.

Seydoş Başaran, Siyer Yarışması ile çok güzel şeyler öğrendiğini, soruların kolay olduğunu ifade etti.

Siyer Yarışmasının iyi geçtiğini belirten Yusuf Çalışkan, yarışmaya girenlerin bir şey kazanmazlarsa üzülmemelerini, yarışma ile Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerinin altını çizdi.

Tuana Özoy, "Sınav çok kolaydı, ben biraz zorlandım ama yine de çok kolaydı. Bu sınav ile Peygamberimizin hayatını öğrendim." şeklinde konuştu.

Siyer Sınavı ile Peygamberimizin hayatını öğrenme fırsatını bulduğunu belirten Fatma Yaşar, "Sınav güzel geçti. Bu sınav fırsatı ile Peygamberimizin hayatını öğrendik. Sınavdan bir şey kazanmasak da Peygamberimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduk." ifadelerini kullandı.

Sınava giren 9 yaşındaki Sümeyye Aydın, "Bu program çok güzeldi, umarım bir daha yaparlar. Peygamberimizin hayatını öğrendik, onun dinin öğrendik, onun neler yaşadığını öğrendik. Bunu hazırlayanlardan Allah razı olsun, çok güzel bir sınavdı." ifadelerini kullandı.

Şüheda Tekin, Ensar Kerim Kontuk, Helen Direkçi, belirten Mehmet Ali Direkçi de Siyer Yarışmasına girdikleri için çok mutlu olduklarını, yarışma vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini vurguladı. (Vedat Aydın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler