​Mardinliler Kudüs için tek yürek oldu, şer şebekesinin ihanet planını kınadı

​Şer şebekesinin ihanet planını kınayan Mardinliler, İslam birliğinin bir an önce kurulmasını istedi.

Ekleme: 31.01.2020 18:09:25 / Güncelleme: 31.01.2020 22:46:41 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin STK platformu öncülüğünde bir araya gelen Mardinliler, ABD Başkanı Donald Trump’un, Kudüs'ü siyonist terör çetesine bırakan ‘Şer Planı’na tepki gösterdi.

Merkez Artuklu ilçesi Fuat Yağcı Camiinde Cuma Namazı sonrası yapılan basın kitlesel basın açıklamasına katılan STK ve siyasi temsilcileri ile vatandaşlar, İLKHA muhabirine,  İslam birliğinin bir an önce kurulması gerektiğini söyledi.

"Mardin; Kudüs için tek ses, tek yürek ve tek bilek oldu"

 HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, Filistin ve diğer İslam ülkelerini sömürmek ve emperyalist emellerini gerçekleştirmek isteyen işgalci ABD ve siyonist terör rejimi arasında yapılan anlaşmayı kınadı.

İl Başkanı Çevik, "Mardin; bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, bütün renkleri ve dilleriyle medeniyet şehri olduğunu göstererek, Kudüs için tek ses, tek yürek ve tek bilek oldu.  Bizler bu ihanet planını şiddetle telin edip kınıyoruz. Genel başkanımızın dediği gibi, Kudüs; bütün Müslümanların siyasi başkenti, özelde de Filistin’in ebedi başkenti olarak kalacaktır." dedi.

"Kudüs’ü onlara yem etmeyeceğiz"

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Temsilcisi İbrahim Bahadur da Kudüs’ün Müslümanların kanayan yarası olduğunu söyledi. Barbar ABD’nin hain planını kınayan Bahadur, "Birkaç gün önce ABD Başkanı 'Yüzyılın Anlaşması' adıyla bir anlaşma ilan etti. Bizler bunu karşı tepkimizi otaya koymak için yapılan kitlesel eyleme katıldık. Bu ihanet planının Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Müslümanlar, Selahaddin-i Eyyübi ve Abdülhamit döneminde olduğu gibi onların karşısında duracak ve Allah’ın izniyle Kudüs’ü onlara yem etmeyecektir." diye konuştu.

"Halkımız yeniden Selahaddinleri doğuracaktır"

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan ise şunları söyledi: "Kudüs meselesinin çözümü için özelde İslam ülkelerinin liderleri hassasiyet göstermeleri gerekir. Bugün ihanet içerisinde olan devlet liderlerinin ABD ve israilin bu tavrına rıza göstermesi belki de vahametin en büyük tablosu olarak gösterilebilir. Şu an Kudüs’ün yeni bir lidere ve Selahaddin’e ihtiyacı vardır. Biz şuna inanıyoruz ki, bizim halkımız yeniden Selahaddinleri doğuracaktır."

"Zaman İslam birliğini kurma zamanıdır"

Vatandaşlardan Basri Durmaz, israil ve ABD’nin laftan değil güçten anladıklarını, bu yüzden ümmetin bir araya gelerek güç ve kuvvet oluşturması gerektiğini anlattı. Durmaz, "Gün birlik olma günüdür. Zaman İslam birliğini kurma zamanıdır. Bu kararı lanetliyorum ve kınıyorum. Bizler Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar