Yüzyılın Anlaşması'na ABD medyasının yorumu

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelediği plana dünya çapında tepkiler devam ediyor.

Ekleme: 29.01.2020 10:15:06 / Güncelleme: 29.01.2020 10:45:10 / Dünya
Destek için 

Trump'ın Filistin sorununa çözüm olarak sunduğu sözde "barış planı" ABD medyasında da geniş yer buldu.

"israilin istediği her şey sağlandı"

Washington Post gazetesi söz konusu planın siyonist terör çetesinin istediği tüm unsurları sağladığını belirtti. Hem Trump'ın içeride azil süreciyle uğraştığı hem de siyonist terör çetesi Başbakanı terörist Binyamin Netanyahu'nun işgal altındaki topraklarda zor bir süreçten geçtiği vurgulanan analiz haberde, "Yüzyılın Anlaşması" planının, aslında iki tarafı bir araya getiren bir anlaşma dahi olmadığı belirtildi.

"Trump, israili kayıran Orta Doğu planını açıkladı"

New York Times gazetesi ise haberi "Trump, güçlü şekilde israilii kayıran Orta Doğu planını açıkladı" başlığıyla verdi. Planın, bir Filistin devletinin ortaya çıkmasına imkan vermeyeceğine vurgu yapan gazete, terörist Netanyahu'nun pazar günü Batı Şeria'daki işgal birimlerini ilhak planına da vurgu yaptı.

"Trump, israilin ihtiyacını karşıladı"

CNN kanalı da Trump'ın planıyla ilgili haberi, "Trump, israilin ihtiyacını karşılayan ve hızlı şekilde Filistinlilerin reddettiği Orta Doğu planını açıkladı" başlığıyla verdi. Siyonist terör çetesinin güçlü şekilde desteklendiği belirtilen haberde, planın terörist Netanyahu'nun elini güçlendirecek bir şekilde ve dönemde açıklandığı belirtildi.

"israilin egemenlik hakları kapsamlı şekilde tanındı"

NBC News, anlaşmanın Filistin tarafına belli koşullara bağlı olarak bir devlet olma imkânı sunduğunu öne sürdü, siyonist terör çetesinin ise egemenlik haklarını en baştan ve kapsamlı şekilde tanıdığını belirtti.

"Bu barış değil, bu güç"

ABD'nin önde gelen haber portalı Politico'da yer alan analizde ise, "Bu barış değil, bu güç" başlığıyla verilen haberde Trump'ın amacının Orta Doğu'ya barış getirmek olmadığı söylendi. Analizde, Trump'ın tek taraflı barış planının birçok amacının olduğu, ancak Filistin meselesine çözüm bulmanın bu amaçlar arasında yer almadığı vurgulandı. (İLKHA)