​Antalya’da ‘Sosyal Medya’ konulu seminer düzenledi

​İdeal Eğitim Vakfı ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Antalya'da düzenlenen seminerde, sosyal medyanın doğru kullanımı ile ilgili bilgiler verildi.

Ekleme: 28.01.2020 23:09:16 / Güncelleme: 28.01.2020 23:11:42 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her ay düzenli olarak düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan Yeni Mahalle Kültür Merkezi'nde ‘Sosyal Medya’ temalı bir program gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Nurullah Ek’in yaptığı program, Muhammed Osman Demir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını İDEV Antalya Koordinatörlerinden Abdurrezzak Çelik yaptı.

Düzenlenen seminerler ile ilgili bilgi veren Çelik, “Eylül 2019 tarihinden bu yana memleket genelinde ayda bir düzenlenen İdeal Eğitim Seminerlerinin dördüncüsünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu seminerlerimizde; Evlilik, Aile Kurumu, Çocuk Eğitimi, Neslin Muhafazası, Ahlaki Yozlaşma, Sosyal Medya Kullanımı, Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı, Bilinçli Bir Toplumun İnşası ve İdeal İnsan konuları işlenmekte olup şu ana kadar birçok yerde bunlar işlendi.” dedi. 

Çelik, “Dikkat edilecek olursa bu konular, içinde bulunduğumuz zaman diliminde toplumu doğrudan ilgilendiren ve aynı zamanda ihtiyaç duyulan önemli konulardır. Bu konuların toplum içinde hakkıyla anlaşılması ve gereğinin yapılması için elbette ki sadece seminerler vermek yeterli değildir. Ancak bu seminerlerle, söz konusu hususlara dikkat çekmek, bu hususlarla ilgili duyarlılık meydana getirmek ve imkanlar ölçüsünde bilinç meydana getirmek çabasındayız.” şeklinde konuştu. 

“Türkiye’de her 2 kişiden biri internet kullanmaktadır”

Ardından kürsüye gelen Eğitimci Ömer Faruk Ketboğa, “Hayatımıza hükmeden teknolojiler televizyon, atari ve oyunlar, bilgisayar, akıllı cep telefonları ile sanal alem ve sosyal medyadır. Bunlar şu anda bütün hayatımızı etkileyecek konumdadırlar. Sosyal medya bilgisayar veya akıllı telefon kullanan kişilerin, internet üzerinden oluşturabilecekleri her türlü yazılı, sesli ve görüntülü iletişimi ve paylaşımı sağlayan internet sistemidir. Dünyada her 5 kişiden 2’si internet kullanırken ülkemizde her 2 kişiden biri internet kullanmaktadır. Ülkemizde her 5 internet kullanıcısının 4’ü sosyal medyaya girebilmek için internet kullanıyor. Birçok ülkede sayıları milyonlara ulaşan internet kullanıcısı ya oyun oynuyor veya sosyal medyaya bağımlı hale gelmiş durumda. Maalesef Türkiye’de günde ortalama 8 saat internet kullanımıyla dünya çapında ilk 10 ülke arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

“Gün geçtikçe internet ve sosyal medya kullanımı yaşı düşüyor” 

İnsanların dünya ile birlikte bir de sanal dünyada yaşadıklarını anımsatan Ketboğa, “Gün geçtikçe internet ve sosyal medya kullanımı yaşı düşüyor. Şu anda neyle karşı karşıyayız. Karşımızda ne duruyor. Sosyal medya nedir? Neden İDEV ve Peygamber Sevdalıları Vakfı bu konuyu önemsedi ve ilk 9 konu arasına aldı. Şu anda Türkiye’nin her yerinde işlenmek kaydıyla bu konular dönerli olarak işleniyor. Şu anda karşı karşıya olduğumuz iki dünya var. Sanal dünya hayatımıza girmeden önce sadece gerçek dünyamız vardı. Ama şimdi hayatımızı en ince noktasına kadar nüfus eden bir dünya ile karşı karşıyayız. İnsan yaşamını etkileme bakımından baktığımızda bu iki dünyanın neredeyse eşit olduğunu görmekteyiz. Eğer biz dünyamızı ve sanal dünyamızı ayırmazsak çocuklarımız belli bir süre sonra apayrı insanlar haline gelecekler.” uyarısında bulundu.

Daha sonra İlahiyatçı Ayhan Çokkaş, ‘Sosyal Medya Kullanımı’ temasıyla bir konuşma yaptı. Çokkaş, konuşmasında internettin zararlarıyla birlikte nimetlerinin de olduğunun belirterek internet kullanımında dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Seminer Rasim Karabulut tarafından yapılan duanın ardından son buldu.

(Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler