DEİK 33. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(Elazığ merkezli deprem) Allah’ın izniyle Türkiye, bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik, dayanışma içinde en kısa sürede saracaktır. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Ekleme: 26.01.2020 20:18:51 / Güncelleme: 26.01.2020 20:18:51 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) 33. Olağan Genel Kurulu toplantısı ve bu yıl ilk kez düzenlenen Ustalara Saygı Ödülleri töreni, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Bakan Pekcan, burada yaptığı konuşmada, Elazığ merkezli depremden dolayı buruk bir gün yaşandığını belirterek, "Sözlerimin hemen başında, dün gece saat 20.55'te yaşadığımız Elazığ-Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

PEKCAN: "DEİK İŞ DÜNYASININ LOKOMOTİFİ"

Pekcan, "DEİK 33. Olağan Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, DEİK'in bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, iş dünyasının lokomotifi haline geldiğine dikkati çekti. 95 kurucu kuruluşla beraber ve Türkiye'nin en büyük 100 şirketinin 63'ünün, en büyük 44 uluslararası müteahhitlik şirketinin 33'ünün, en büyük 70 ihracatçı şirketten 23'ünün DEİK üyesi olmasının bunun bir işaret olduğunu ifade eden Pekcan, "DEİK'in yakaladığı ivmeyi devam ettirerek, başarı çıtasını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına inanıyorum. DEİK'in mevcut yapısı ve devlet kurumları ile olan yakın çalışma kültürü ile kamu-özel sektör ortaklığının dünyadaki en güzel örneklerinden birini sergiliyor" dedi.

OLPAK: "USTALIK, ZORLUKLARA RAĞMEN YAPTIĞI İŞİN ÜSTESİNDEN GELMEKTİR"

DEİK Başkanı Nail Olpakise yaptığı konuşmada, "Bir usta, tecrübesiyle etrafına güç verirken beslediği umutla güven verir. Konuşmasıyla zihin kapılarımızda ufuklar açılır. Düştüğümüzde elimizden tutar ve kaldırır. Süreci en etkili ve doğru şekilde yönetir, zorluklara rağmen yaptığı işin üstesinden gelir. Üstesinden gelebildiği için ustadır. Bugün, Genel Kurulumuz ve ustalarımızın ortaya koyduğu eser olan DEİK'imizin küresel yolculuğunda ilk imzaları atanları, DEİK'in alt yapısını oluşturan, çalışmalarıyla kurumumuza değer katan ustalarımızı onurlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Ustalarımız bizim için bir değer. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Ustalara Saygı Ödüllerimiz geleneksel olarak devam edecek ve her yıl Ticari Diplomasinin ustalarını onurlandıracağız" dedi. Öte yandan DEİK'in yeni dönem yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri seçildi.