BM'den ‘Prens bin Selman'ın karıştığı hack olayı derhal soruşturulsun’ çağrısı

BM uzmanları, Washington Post gazetesinin sahibi Jeff Bezos'un telefonunun hacklenmesinde Suudi Prens Muhammed bin Selman'ın parmağı olduğunu gösteren veriler olduğunu belirtti.

Ekleme: 22.01.2020 20:45:06 / Güncelleme: 22.01.2020 21:02:24 / Güncel
Destek için 

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile BM İfade Özgürlüğü Özel Raportörü David Kaye'nin ortak açıklamasında, gazetenin Suudi rejimi ile ilgili haberleri ele alış tarzını etkilemek amacıyla bu işlemin yapılmış olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, iddialarla ilgili derhal soruşturma açılması çağrısında bulunuldu. Yetkililer, Prens Muhammed bin Selman'ın 'muhalif gördüklerini sürekli ve kişisel olarak hedef alma çabalarının' da soruşturulması gerektiğini söyledi.

Bin Selman’ın WhatsApp hesabından gönderilen bir video mesajıyla, alışveriş sitesi Amazon'un da sahibi olan Washington Post gazetesi patronu Bezos'un cep telefonunun hacklendiği iddia edilmiş, hack olayından 5 ay sonra Kaşıkçı cinayetinin işlendiğine dikkat çekilmişti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018'de öldürülmüştü. Batılı hükümetler, cinayet emrini Muhammed bin Selman'ın verdiğine inandıklarını söylüyor. (İLKHA)