Hamas: 70 mahkum işkence altında şehit oldu

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, Siyonist İşgalci cezaevlerinde Filistinli esirlere karşı acımasız işkenceler uygulandığını ifade etti.

Ekleme: 21.01.2020 12:02:15 / Güncelleme: 21.01.2020 12:07:44 / Dünya
Destek için 

GAZZE - Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı yazılı açıklamada, İşgalcilerin, tüm insani hukuk kuralları ile işkenceyi yasaklayan kararları hiçe saydığını ve hapishanelerindeki esir Filistinlilere acımasızca işkenceler uyguladığını belirtti.

Açıklamada " Siyonist İşgalci uyguladığı bu faşist siyaset sonucu 70 mahkum işkence altında şehit oldu" ifadesini kullanan Abdullatif el-Kanu, uluslararası topluma, Siyonist’in Filistinli tutuklulara karşı işlediği suçların sona erdirilmesi ve faillerinin yargılanması için harekete geçme çağrısında bulundu. Önceki gün, Filistin merkezli Ed-Damir Esir ve İnsan Haklarını Koruma Kurumu, İşgalcilerin soruşturma merkezinde bir Filistinli esire yapılan işkenceyi belgeleyen fotoğraflar yayınlamıştı. Filistin resmi kaynaklarına göre, Siyonistlerin hapishanelerinde, 230'u da çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli esir bulunuyor.