Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek” yarışması, çocuklarda ve gençlerde sanat aracılığıyla bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Gelecek nesilleri bağımlılıktan koruma, onlara küçük yaşta sanat, spor gibi olumlu alışkanlıklar kazandırmayı amaçlayan yarışma ile çocuklar ve gençler, edebi ve görsel sanatların ilham verici dünyasıyla buluşarak hem fikirlerini ve yeteneklerini dışa vurabilecek hem de bağımlılıkla ilgili eserlerinin yetişkinlere de mesaj verebilecekler. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na yapılacak başvurular için son tarih 14 Şubat.
Yeşilay, genç nesilleri bağımlılıktan korumak, yetişkinlerde çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla 10. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nı başlattı.
Yeşilay’ın Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle hayata geçirdiği yarışma ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 3 farklı düzeyde düzenleniyor. Her düzeyde edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategori yer alıyor.
Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği yarışmada öğrenciler görsel kategoriye afiş, resim, karikatür ve kısa video; edebi kategoriye kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş eserlerle katılabiliyor. Başvuruların 14 Şubat’a kadar sürüyor. Her ilin kategori birincileri Nisan’da, ülke çapında her kategoride ilk 3’e girenler Haziran’da açıklanıyor.
Kazananlar yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek
Her ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen birinciler 500 TL ile ödüllendirilecek. İl düzeyinde dereceye girmeye hak kazanan öğrenciler arasından ise her düzey ve kategoriden ülke çapındaki şampiyonlar belirlenecek. Kategori birincileri 5 bin TL, ikincileri 3 bin 500 TL, üçüncüleri 1000 TL ödülün sahibi olacak. Ülke genelinde dereceye giren öğrenciler ayrıca yurtdışı gezisi ile ödüllendirilecek.
Öğrenciler, başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir. (M. Salih Keskin – İLKHA)