​'Kızımın dağa gönderildiğini HDP il binasında öğrendim'

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde dağa kaçırılan çocukları için evlat nöbeti tutan aile sayısı 69'a yükselirken oturma eylemine yeni katılan Diyarbakırlı anne, kızının dağa gönderildiğini HDP Diyarbakır İl Binasında öğrendiğini söyledi.

Ekleme: 15.01.2020 19:25:10 / Güncelleme: 16.01.2020 08:41:45 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP il başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetine Gevriye Ayhan, Sariye Tokay ve Nazlı Sancar'ın katılmasıyla, evlat nöbetindeki aile sayısı 135'inci gününde 69'a çıkmış oldu.

Çocuklarının kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, PKK'den çocuklarını alıncaya kadar HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine devam edeceklerini söyledi.

Diyarbakır'dan evlat nöbetine katılan anne Gevriye Ayhan, kızı Pelda Ayhan'ın dağa gönderildiğini HDP il binasında öğrendiğini belirtti.

Çocuğunun arkadaşları tarafından parti binasına götürüldüğünü ve oradan da dağa gönderildiğini belirten anne Ayhan, "Ben Diyarbakırlıyım. Çocuğum Pelda arkadaşları tarafından Diyarbakır hdp il binasına götürülerek dağa gönderildi." dedi.

"Kızımın dağa gönderildiğini HDP İl Binasında öğrendim"

Ayhan, şunları söyledi: "Kızımın dağa gönderildiğini HDP İl Binasında öğrendim. Buraya çağırıldım. Parti binasına gelince bana; 'Kızından mektup yazıldığını ve kızının dağa çıktığını söylediler.' Bu haberi alınca ilk etapta inanmadım. 3-4 gün kızımı aradım ve hiçbir izine rastlamadım. Tekrardan HDP il binasına giderek kızımı istedim. HDP'liler bana; 'Kimse sizin çocuğunuzu zorla bir yere göndermedi. Bu konuda bizim elimizden gelen bir şey yok. Kızın kendi isteğiyle gitmiş.' dedi."

Kızını seslenen Ayhan, "Kızım eve gel. Evde bulunan herkes senin geri gelmeni istiyor." şeklinde konuştu.

 

 

"8'inci sınıfta okuyan oğlum dağa götürüldü"

Diyarbakır'da 2011'de dağa kaçırılan 14 yaşındaki oğlu Mehmet Tokay için evlat nöbetine katılan Sariye Tokay, oğlundan 9 yıldır haber alamadığını belirtti.

Tokay, "Oğlum Mehmet Tokay 8'inci sınıfta okuyordu. 14 yaşında kandırılarak dağa götürüldü. Oğlumdan 9 yıldır hiçbir şekilde haber alamıyorum. Oğlum bir gün okula gittikten sonra bir daha geri gelmedi. Anneler olarak evlatlarımızı PKK'den istiyoruz. Çocuklarımızı göndersinler. Çocuklarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız." dedi.

"Oğlumun dağa kaçırıldığını televizyondan izleyerek öğrendim"

Tokay, "Oğlumun dağa kaçırıldığını televizyondan izleyerek öğrendim. Buradan çocuğuma sesleniyorum. Eve gelmeni istiyorum. Oğlum evine geri dön. Evine geri dönersen devlet tarafından herhangi bir cezaya çarptırılmıyorsun. Geldiğin gibi serbest kalıyorsun. Çünkü daha önce teslim olanlar şu an evlerinde aileleri ile birlikte yaşıyor." şeklinde konuştu.

"HDP'liler para karşılığında kızımı dağa gönderdi"

2012 yılında kaçırılan 15 yaşındaki kızı Şerima için Van'dan gelen Nazlı Sancar da şöyle konuştu:

Kızım 8 yıl önce 15 yaşındayken okul arkadaşı ile birlikte kandırılarak dağa kaçırıldı. Kızım kaçırılırken 9'uncu öğrencisiydi. HDP'liler para karşılığında kızımı dağa gönderdi. Kızımın dağa kaçırıldığını biz para bedeli ile gönderen kişilerden öğrendik. Para karşılığında kızımı gönderen kişiler, paralarını alamayınca savcılığa 'Vicdan azabı çektiklerini söyleyip Şeriman'ı biz dağa gönderdik' şeklinde ifade verdikten sonra öğrendik. Kızımdan 8 yıldır hiç haber almadım.

"Kızım o zalimlerden kaç gel"

Kızına seslenen Sancar, "Sesimi duyuyorsan gel. Artık dayanamıyorum. Hepimiz seni özlemişiz. Kızım o zalimlerden kaç gel." dedi. (Gıyasettin Tetik, Cihat Altun-İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar