13 kişinin katil zanlısı 22 yıl sonra yakalandı

Diyarbakır'da 22 yıldan bu yana 13 şahsın öldürülmesi ve 3 kişinin yaralanması suçlarından aranan şahıs yakalandı.

Ekleme: 15.01.2020 13:40:07 / Güncelleme: 15.01.2020 13:43:20 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde daha önce aileler arası meydana gelen husumet sonucu farklı tarihlerde 12 şahsın öldürülmesi ve 3 kişinin yaralanması olaylarından aranan şahıs, evinde özel olarak hazırlanmış çukur bölmede yakalandığı belirtildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, 1987 yılında Şanlıurfa İli Siverek ilçesi Koçyiğit Köyünde Abbas İPEK isimli şahsın öldürülmesi üzerine devam eden husumet sonrasında meydana gelen olayların şüphelilerinden K.İ. isimli şahsın, Çermik İlçesi Çalıtepe Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin yanına geldiği bilgisi alındığı ifade edildi.

 

Söz konusu o tarihten bu yana meydana gelen olayların detaylandırıldığı açıklamada, "1987'de Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Yüksekkaya ailesinden S.K. ve N.K. isimli şahısların öldürülmesi ve 3 şahsın yaralanması ile 1990 yılında İpek ailesinden Ö.İ. ve L.İ. isimli şahısların öldürülmesi, 1993'te Koçyiğit Köyünde Yüksekkaya ailesinden 5 şahsın öldürülmesi, 1994 yılında Ankara İlinde İpek ailesinden A.İ. ve H.İ. ile Çermik İlçesinde M.İ. isimli şahsın öldürülmesi olayları meydana gelmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Belirtilen olaylar ile İpek ve Yüksekkaya aileleri arasında başlayan kan davasında, hakkında 'Kasten Adam Öldürme Cürümleri ile Kan Gütme Saiki ile Adam Öldürme' ve 'Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma' suçlarından aranma kaydı bulunan ve 1998 yılından beri 22 yıldır firari durumda olan, olayların şüphelilerinden K.İ. isimli şahsın, Çermik ilçesi Çalıtepe Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin yanına geldiği bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Şahsın yakalanma durumuna ilişkin bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, "Çermik İlçesi Çalıtepe Mahallesinde belirlenen adreste yapılan operasyonda; evin oturma odasının köşesinde, 2 metre derinliğinde ve 6 metrekare genişliğinde bulunan, özel olarak hazırlanmış ve üzeri karyola ile kapatılmış çukur bölmede, K.İ. kıskıvrak yakalanmıştır." diye belirtildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar