Moğolistan tarihi araştırmada Vatikan ile işbirliği yapıyor 

Büyükelçi L. Purevsuren Vatikan'a, Moğolistan tarihi ile ilgili belgeleri ve kaynakları inceleyecek Moğol bilim adamlarının Vatikan'ın Gizli Arşivinde çalışmasına izin verdikleri için teşekkür etti.

Ekleme: 13.01.2020 16:10:32 / Güncelleme: 13.01.2020 16:10:32 / Dünya
Destek için 

10 Ocak'ta Moğolistan'ın İsviçre ve Vatikan Büyükelçisi L. Purevsuren, ikili işbirliğine ilişkin görüş alışverişinde bulunmak için Kutsal Bakanın Devlet Sekreterliği Dışişleri Bakanı ile görüştü.

Büyükelçi L. Purevsuren Vatikan'a, Moğolistan tarihi ile ilgili belgeleri ve kaynakları inceleyecek Moğol bilim adamlarının Vatikan'ın Gizli Arşivinde çalışmasına izin verdikleri için teşekkür etti.

Vatikan Gizli Arşivi - Vatikan'da Ortaçağ'dan günümüze arşiv belgelerinin bir koleksiyonu. Papa'nın özel arşivi ve ziyaretçilerle sınırlıdır. Belgelere sahip rafların toplam uzunluğu 85 km'dir, bunların 40'ı doğrulanmamış verilere göre dünyadaki en büyük ve en doğru gizli edebiyat koleksiyonudur.

Buna karşılık, Vatikan tarafı Moğolistan tarihi ile ilgili kaynakları incelemek için Latince Moğolca bilim adamlarına öğretebileceğini söyledi.

Toplantıda taraflar, Büyük Moğol İmparatorluğu'nun başkenti Kharahorum şehrinin 800. yıldönümü kapsamında 6 ila 8 Mayıs tarihleri ​​arasında Holy See'de yapılması planlanan bilimsel bir konferans ve fotoğraf sergisinin hazırlanmasını tartıştılar. Bilimsel konferans, Flaman Fransisken rahip William de Rubruk ve Papa Masum IV Plano Carpini'nin Moğol İmparatorluğu'na elçisi sırasında belgelenen dini özgürlük sorununa adanmıştır.

Vatikan'a yaptığı çalışma gezisinde Büyükelçi L. Purevsuren, Vatikan Dinlerarası Diyalog Konseyi Sekreteri Indunil Janakaratne Kodituvakku ve Dini Araştırmalar Merkezi Direktörü Gregory Laurent Basanes ile de bir araya geldi.

Paul Richard Gallagher (23 Ocak 1954, Liverpool, İngiltere doğumlu) bir İngiliz tiyatrosu, Vatikan diplomatı ve büro dinyiteridir. 22 Ocak 2004 - Hodelma Başpiskoposu. 22 Ocak 2004 - 19 Şubat 2009 tarihleri ​​arasında Burundi'deki Apostolik Nuncio. 11 Aralık 2012 - 8 Kasım 2014 tarihleri ​​arasında Guatemala'daki Apostolik Nuncio. İlişkiler Sekreteri. 8 Kasım 2014'ten beri eyaletlerle.

Indunil Janakaratne Kodituvakku 16 Aralık 2000'de kutsallığı aldı ve Sri Lanka'daki Badullah Piskoposluğunda papaz olarak çalıştı. Urbania'daki doktora çalışmalarından sonra Roma Üniversitesi, Pontifical Urbania Üniversitesi'nde misyonerlik profesörü olarak atandı. Papa 16. Benedikt, 12 Haziran 2012 tarihinde Papazlar Arası Dinlerarası Diyalog Konseyi Sekreter Yardımcısı olarak atandı. 2014 yılında Papa Francis olarak kabul edildi. 3 Temmuz 2019'da Papa Francis, Dinlerarası Diyalog Konseyi Sekreteri'ni atadı.

Kaynak: Central Asia