Türkiye'nin yöresel lezzetleri Gaziantep'te görücüye çıktı

Türkiye'nin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri, Gaziantep'te düzenlenen ve 10 gün boyunca açık kalacak Gıda Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya El Sanatları Fuarı'nda halkın beğenisine sunuldu.

Ekleme: 13.01.2020 12:05:06 / Güncelleme: 13.01.2020 21:57:31 / Ekonomi / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

15 Temmuz Demokrasi Meydanı yanındaki Çınarlı Park'ta açılan ve Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce çeşit ürünün sergilendiği fuar, açıldığı günden bu yana yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Birbirinden farklı yöresel ürünlerin ve lezzetlerin, Gazianteplilerin beğenisine sunulduğu fuara katılan firmalar, yöresel lezzetlere gösterilen ilgiden memnun olduklarını söylediler.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, Kayseri, Ankara, Kocaeli, Erzurum, Niğde, Trabzon, Sivas, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Çankırı ve Adıyaman illerinin pastırma, sucuk, cağ kebabı, fındık, pestil, künefe ve kaymak gibi yöresel ürünleri sergileniyor.

"Gaziantep halkını bu fuarımıza bekliyoruz"

Gazianteplilerin, yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini, bundan dolayı Gaziantep'e geldiklerini ve bölgelerine ait ürünleri getirdiklerini ifade eden Ömer Faruk Aydın, "Fuarımıza dün geldik. İnşallah haftaya pazar gününe kadar buradayız. Gaziantep halkını bu fuarımıza bekliyoruz ve ilk iki gün olmasına rağmen yoğunluk gerçekten güzel. Ürünlerimiz tamamen doğal ve kalitelidir." diye konuştu.

"Ürünlerimizi Gaziantep'te pazarlamaya geldik"

Erzurum'dan getirdiği balı fuarda açtığı stantta satışa sunan Öztürk İçoğlu, "Yayla balı üretiyoruz ve kendi ürünlerimizi Gaziantep'te pazarlamaya geldik. Fuar henüz yeni açılmasına rağmen bayağı bir ilgi var. Belli ki Antep halkı balı seviyor. Balı seven ve balın gerçek değerini anlayan insanlara hitap etmek bizim için umut vericidir ve emeğimizin karşılığını alıyoruz. Ballarımızı Erzurum'da 2 bin 300 metre yükseklikte üretiyoruz. Allah'a şükürler olsun hiçbir zorluk yaşamıyoruz. Balımız doğal olduğundan dolayı tercih ediliyor. Bizim balımızda şeker yoktur ve diyabet hastalarına bile bal satıyorum." dedi.

"Balıkesir'e ait yöresel ürünlerimizi getirdik"

Fuara Balıkesir'den katıldıklarını belirten Halil Kılvar da, "Balıkesir'e ait yöresel ürünlerimizi getirdik ve Balıkesir'in meşhur peynir çeşitleri, hoş veren tatlısı, güzel tahin, pekmez ve karadut çeşitleri getirdik. Antep halkını fuara bekliyoruz. Satışlarımız inşallah güzel olacaktır, şu anda memnunuz. Çeşidimiz çok ve bayağı yoğun çeşitlere sahibiz. Türkiye'nin 81 ilinden gelen arkadaşlarım var. Sürekli olarak Türkiye genelinde dolaşıyoruz. Yöresel olarak 81 ili dolaşıyoruz. Bütün halklara hitap ediyoruz, Antep halkını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fuara güzel bir ilgi var"

Fuara Isparta'dan katılan ve kendi yörelerine ait gül ve kozmetik ürünleri satışı yapan Mustafa Gül, fuara yoğun bir katılım olduğunu ve bundan dolayı çok memnun olduklarını söyleyerek,

"Isparta'dan gül ürünleri getirdik. Doğal gül ürünlerimiz var. Halkın ilgisinden dolayı gayet memnunuz. Kremlerimiz, içilebilir gül suyumuz, gül yağımız, kolonya çeşitlerimiz ve gül reçellerimiz var. Ürünlerimizin hepsi Isparta'ya ait ve tamamen doğal ürünlerdir. Fuarı güzel bulduk. Zaten daha önce de katılmıştık. Fuara güzel bir ilgi var. Gaziantep halkını fuara bekliyoruz." dedi.

 

"Fuara yoğun bir ilgi var"

Fuara Kahramanmaraş'tan katıldıklarını ve kente ait ürünleri Gazianteplilerin beğenisine sunduklarını belirten Abdullah Kılıç ise, şunları söyledi:

Fuara katılmak için Kahramanmaraş'tan geldik. Fuarımızı çok güzel bulduk ve fuara yoğun bir ilgi var. Kahramanmaraş'ımıza ait ürünlerimizi getirdik. Meşhur dövmemizi ve tarhanamızı getirdik. Şire ürünleri başta olmak üzere kente ait diğer çeşitlerimizi getirdik. Ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Hepsi de tamamen doğal. Özellikle tarhana çorbası içenler ne grip ne de nezle oluyorlar. Allah'a (Celle Celaluhu) şükürler olsun satışlardan memnunuz. Fuar çok güzel geçiyor. Tüm Gaziantep halkını fuarımıza bekliyoruz.

"Satışlarımız Allah'a şükür iyi gidiyor"

Fuarın açılmasından memnun kaldığını belirten Kemal Boztepe de, fuarın çok güzel geçtiğini ve bu tür fuarların her sene düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Önceliğimiz insan ve insana hizmet etmektir. Onun için Adıyaman'da güzel bir kahve ürettik. İçerisinde 7 karışım var ve bu karışımdan dolayı bu kahveye dibek kahve diyoruz. Bu kahveyi içen genellikle soğuk algınlığını atlatır. Şu anda Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da da satışlarımız başladı. Allah'a şükürler olsun, Türkiye'ye güzel bir gelir de sağladık. Gaziantep halkını 10 gün sürecek yöresel ürünler fuarına bekliyoruz. Fuarı güzel bulduk, insanlar katılıyor. Herkese de çok teşekkür ederiz. Satışlarımız Allah'a şükür iyi gidiyor." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar