Cerablus'ta 33 derslikli okul törenle açıldı

Suriye'nin Cerablus kentinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onarılan 33 derslikli okul düzenlenen törenle açıldı.

Ekleme: 12.01.2020 23:45:03 / Güncelleme: 13.01.2020 00:28:12 / Güncel
Destek için 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kentinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onarılan 33 derslikli okul düzenlenen törenle açılırken, okula görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller'in ismi verildi.

Cerablus ilçe merkezinde bulunan okulda düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli onarımı yapılan okulun 33 derslikten oluştuğunu ve şu an bin 350 öğrencinin lise ve ortaokul düzeyinde eğitim gördüğünü söyledi.

Okulun daha önce sadece bina olarak bulunduğunu söyleyen Gül, "Türkiye hem yurt içinde hem de Suriye'nin güvenli bölgesinde terörle mücadele ederken aynı zamanda mazlumlara da kucak açıyor. Bunların eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçları ve bunun yanında da diğer insani ihtiyaçları için kendi vatandaşlarımız için ne düşünüyorsak burada yaşayan insanlar içinde aynısını düşünüyoruz. Eğitim belki en önemli meseledir. Çocuklarımızın daha çok okullaşması, iyi eğitim almaları ve geleceğe ise güvenle bakmaları için buradaki okullarımız onarılıyor, bu şekilde eğitim-öğretim hayatına katılıyor. Şehit ağabeyimiz, meslektaşımız geçen sene bugün vefat etmişti. Bu bölgelerde onun çok emeği var. Onun için onarılan bu okula onun ismini verdik. İnşallah burada yetişecek insanlar yüz yıl geçse de ona dua edecek." dedi.

Konuşmaların ardından Gül, beraberinde Ahmet Turgay İmamgiller'in eşi İmran, kızı İnci, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve diğer davetlilerle okulun girişinde kurdele kesti.

Açılışın ardından sınıfları dolaşan Gül ve beraberindekiler öğrencilerle sohbet etti, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Gül, Cerablus programı sonrasında yapımı devam eden Oğuzeli-Karkamış yolu ve Gaziantep Havaalanı Terminal Binası ile Apron inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

İlgili Galeriler