“Üst yapı çalışmaları Mart’ta başlıyor”

Altyapı çalışmalarının neden olduğu çamur ve çukurlara ilişkin konuşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, üst yapı çalışmalarının mart ayında başlayacağını açıkladı.

Ekleme: 11.01.2020 21:45:07 / Güncelleme: 12.01.2020 00:57:48 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları plansız ve programsız yapılması vatandaşı mağdur etmesi üzerine açıklama yapan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, bahar mevsiminde üst yapı çalışmalarını yoğun bir çalışma ile yılsonuna kadar tamamlayacakları söyledi. 

Kaymakam Çam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Kaymakam Çam, “Kızıltepe’de alt tapı olarak farklı kurumların yaptığı çalışmalar sebebiyle bu sene çok zor geçiyor. İnşallah bu yer altında yapılan çalışmalar bittikten sonra artık ilçemizde hayatı olağan akışı içerisinde seyrini sağlayabilmek için birimlerimiz çalışmalarını gerçekleştiriyor. İnşallah mart ayının 15’inden sonra merkezden başlayarak dışarıya doğru çalışmalara başlayarak hizmeti gerçekleştireceğiz. Uzun zamandır yaşanan alt yapı sorunlarının tamamlanmasıyla 18 merkez mahallemizde başlatacağımız üst yapı çalışmalarını Ekim-Kasım aylarında bitireceğiz. Hedefimiz bu çamuru ve problemi ortanda kaldırmak olacak.” dedi.

MARSU, DEDAŞ ve Doğalgaz yetkilileri ile yapılan görüşmelerde yapacakları çalışmaları tamamlamaları konusunda uyardıklarını belirten Çam, “Mart ayında başlatacağımız üst yapı çalışmalara başladıktan sonra bizim yaptığımız yerleri ‘yok alt yapı yapacaktım´ diye yanımıza gelmeyin diye uyardık.” dedi.

Kayyum döneminden 31 Mart seçimlerinden sonra HDP´li belediyeye devredilen Kızıltepe Belediyesinin borcunun 17 milyon 441 bin TL olduğunu ancak yaklaşık 6 aylık süre sonra 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle belediyeyi 33 buçuk milyon borçla devraldıklarını belirten Çam, 17 milyon civarında bir borç artış durumunun söz konusu olduğunu söyledi.

Çam, “2020 yılını üst yapı seferberliği ilan ettik. Ana hususumuz yol, kaldırım, parke ve sıcak asfalt yapmak olacak. İnşallah Ekim- Kasım ayına kadar 500 bin metrekarenin üzerinde parke düzenlemesi yapmak ve 100 bin metrekare sıcak asfalt düzenlemesi yapmak olacak. Popülist yaklaşımla kışın kalıcı olmayan yatırımlara girebilirdik ancak bunun ömrü en fazla 2 yıl olurdu. Ancak mevsiminde yapacağımız yatırımla ömrü 15-20 yıl olacak. Kaynakları en güzel şekilde kullanacağız. Kızıltepe´de anneler bebek arabasıyla kaldırımda yolda düzgün bir şekilde yürüyecek bir hal alacak.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

https://ilkha.com/guncel/yollar-cukurdan-ve-camurdan-gecilmiyor-111677